Υπερμεταδοτική: Η ιστορία του «ασθενή 31» που θα μπορούσε να γίνει σενάριο ταινίας

Και κάτι μας λέει πως θα γίνει...
Υπερμεταδοτική: Η ιστορία του «ασθενή 31» που θα μπορούσε να γίνει σενάριο ταινίας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν κάτι είναι σίγουρο για την δύσκολη εποχή που διανύουμε, είναι πως θα την θυμόμαστε για όσο χρόνια ζούμε και πως θα εμπνεύσει πολλούς σκηνοθέτες για να δημιουργήσουν νέες ταινίες.

Μια ιστορία που σίγουρα θα μπορούσε να γίνει σενάριο ταινίας, από εκείνες που θα χαρακτηρίζαμε σίγουρα… τραβηγμένες, έρχεται από την Νότια Κορέα και το όνομα αυτής θα μπορούσε να είναι….«Η Ασθενής 31».

Σύμφωνα με άρθρο της «Bloomberg» μια γυναίκα εξήντα ενός ετών ανέβασε στις 10 Φεβρουαρίου υψηλό πυρετό και χωρίς να διαθέτει κανένα στοιχείο που θα την έβαζε στη λίστα υψηλού κινδύνου, καθώς δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, σκέφτηκε πως είχε απλώς την εποχική γρίπη ή κάποιο κοινό κρυολόγημα. Με αυτά τα δεδομένα, συνέχισε ήσυχη κανονικά την ζωή της, πηγαίνοντας μάλιστα σε τέσσερις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης Νταεγκού.

Η «Ασθενής 31» -όπως αργότερα χαρακτηρίστηκε- για δύο ολόκληρες εβδομάδες επισκεπτόταν καταστήματα σαν να μην συμβαίνει τίποτα και πήγαινε στην εκκλησία, όπου μόνο εκεί υπολογίζεται πως ήρθε σε επαφή με τουλάχιστον 1000 άτομα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου λόγω πονοκεφάλου, ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη. Το προσωπικό του νοσοκομείου δεν θορυβήθηκε καθώς εκείνη τη μέρα η γυναίκα δεν παρουσίαζε συμπτώματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτα. Δύο μέρες αργότερα υποβλήθηκε σε τεστ της εποχιακής γρίπης αλλά βγήκε αρνητικό. Ως εκείνη την ώρα τίποτα δεν μπορούσε να μαρτυρήσει πως η γυναίκα θα έχει μεταδώσει τον κορωνοϊό σε περίπου 1000 άτομα.

Μάλιστα, στις 10 Φεβρουαρίου η ασθενής έφυγε για λίγες ώρες από το νοσοκομείο για να παρευρεθεί στη πρωινή λειτουργία της γειτονικής εκκλησίας, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου συνάντησε και γευμάτισε με φιλικό της πρόσωπο σε ξενοδοχείο της ανατολικής πλευράς της πόλης, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε ξανά την εκκλησία.

Στη Νότια Κορέα συνηθίζουν τα νοσοκομεία να δίνουν εξιτήριο για λίγες ώρες στους ασθενείς με μη μεταδοτικές ασθένειες και συνηθισμένο θέαμα στις περιοχές κοντά στα νοσοκομεία είναι να κυκλοφορούν ασθενείς με ρόμπες και ορούς στα χέρια, για λόγους καλής ψυχολογίας.

Δέκα μέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στις 17 Φεβρουαρίου η γυναίκα διαγνώστηκε με Covid-19. Ήταν η μέρα που η κατάσταση της μαρτύρησε στοιχεία πνευμονίας, γεγονός που έκανε τους γιατρούς να λάβουν υπόψιν και τη συγκεκριμένη πιθανότητα.

Η διαδικασία της ιχνηλάτισης οδήγησε τους επιστήμονες στην πιο απίστευτη ανακάλυψη: Η «Ασθενής 31» ήταν εκείνη που μόλυνε περίπου 1000 συμπολίτες της.

Σε μια εποχή που σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης πλήττεται από τον κορωνοϊό, αυτά τα λάθη δεν συγχωρούνται και δεν επιτρέπονται. Και αν εν μέσω της κρίσης μπορούμε να έχουμε κάποιο ηθικό δίδαγμα από όλη αυτή την ιστορία είναι ξεκάθαρα πως ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!