Μια ταινία τόσο καλή που δύσκολα πιστεύεις πως είναι ελληνική

Μια υπέροχη ταινία που αξίζει τον χρόνο σου.
Μια ταινία τόσο καλή που δύσκολα πιστεύεις πως είναι ελληνική

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Σε μια περίοδο όπου όσο η ηρεμία τόσο και η διασκέδασή μας πλήττεται ανελέητα, μια ελληνική ταινία «νικάει»τον φόβο και γεμίζει κινηματογραφικές αίθουσες από την πρώτη μέρα προβολής της.

Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη «έκοψε» το τετραήμερο 5-8 Μαρτίου 2.208 εισιτήρια αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά πως οι καλές παραγωγές είναι εκείνες που «τραβάνε» το κοινό, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους.

Οι συνεφίλ πλημμύρισαν το «Άστυ» κινηματογράφος στον οποίο προβάλλεται αποκλειστικά η ταινία και έφυγαν ενθουσιασμένοι από την αίθουσα.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού στη Λαμία ερωτεύεται τη σύζυγο ενός δυνατού επιχειρηματία της πόλης και το σκάει μαζί της κλέβοντας του ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι σημαντικότεροι παράγοντες του υποκόσμου με κάποιο τρόπο θα μπλεχτούν στην ιστορία και τότε, τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο.

Οι πρωταγωνιστές Βασίλης Μπισμπίκης και Βίκυ Παπαδοπούλου σε ερμηνείες από αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν «ζωής» καθηλώνουν ακόμα και το πιο απαιτητικό κοινό.

Γιάννης Οικονομίδης

Ο σκηνοθέτης των «Σπιρτόκουτο», «Ψυχή στο Στόμα», «Μικρό Ψάρι» και «Μαχαιροβγάλτης» είναι για τους σινεφίλ μια πνοή στην ελληνική φιλμογραφία και η καινούργια του ταινία το υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο.

Πόσο εύκολο είναι να χωρέσεις σε μια ταινία το ιδιότυπο χιούμορ, την ελληνική κρίση, τη νοοτροπία του «σκυλάδικου», την βωμολοχία, τον έρωτα, την ίντριγκα και τα στερεότυπα της ελληνική και «άγιας» ελληνικής οικογένειας; Καθόλου! Όμως όταν συμβαίνει το αποτέλεσμα είναι αριστουργηματικό.

Η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» αξίζει τον χρόνο σου και τις σκέψεις που θα σου δημιουργήσει.