Επιτέλους τέλος στους καουμπόι των δρόμων…

Επιτέλους έγινε...
Επιτέλους τέλος στους καουμπόι των δρόμων…

Η αλήθεια είναι ότι η παιδεία των Ελλήνων οδηγών αγνοείται και τα τελευταία χρόνια η κατάσταση ξεφεύγει ολοένα και πιο πολύ.

Αρκεί μια απλή βόλτα στους ελληνικούς δρόμους για να διαπιστώσει κανείς τι φρούτα ευδοκιμούν στην άσφαλτο. Από τους γκαζοφονιάδες που δεν έχουν όριο στην ταχύτητά τους, μέχρι εκείνους που οδηγούν με το κινητό στο χέρι και το αυτί, η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Η πιο εκνευριστική με διαφορά φυλή οδηγών όμως είναι εκείνη που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη ΛΕΑ, μόνο και μόνο για να κερδίσει μερικά λεπτά. Θέτουν σε κίνδυνο τους συνανθρώπους τους, γράφουν κανονικά τον ΚΟΚ για να πάνε λίγο πιο γρήγορα στη δουλειά τους.

Ευτυχώς το φαινόμενο των συγκεκριμένων καουμπόι τελειώνει. Τις τελευταίες ημέρες η Τροχαία Αττικής ξεκίνησε κυνηγητό παραβατών και για το διάστημα 28/2-2/3 κατεγράφησαν είτε από τις κάμερες (310) είτε από επιτόπια καταγραφή (169) 479 παραβάσεις.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά εντοπίστηκαν σε οδικά τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου και Αττικής Οδού. Για την παράβαση της χρήσης της ΛΕΑ σε μη εγκεκριμένα οχήματα, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και η καταχώρηση 9 βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System), χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου. Όχι δεν πρόκειται για νέο νόμο.

Ο νόμος υπήρχε απλώς τώρα αρχίζει να εφαρμόζεται. Ελπίζουμε όχι μόνο για λίγες μέρες…