Το μεγάλο λάθος που δεν πρέπει να κάνει το «Casa de Papel»

Ο Professor και η παρέα του επιστρέφουν.
Το μεγάλο λάθος που δεν πρέπει να κάνει το «Casa de Papel»

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η πρεμιέρα του τέταρτου κύκλου της ισπανικής σειράς «La Casa de Papel» είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλη και ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει με κομμένη ανάσα τις νέες περιπέτειες του Professor και της παρέας του.

Πρόσφατα προβλήθηκε και το teaser της σειράς και μας έβαλε για τα καλά στο κλίμα κάνοντας μας να ανυπομονούμε για την συνέχεια.

Και ενώ όλοι οι φαν της σειράς αναμένουν την 3η του Απρίλη για να απολαύσουν τον νέο κύκλο εμείς αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσε να μην πάει καλά με την δημοφιλέστατη σειρά που καθηλώνει εκατομμύρια θεατές στην μικρή οθόνη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Το «La Casa de Papel» προβλήθηκε το 2017 από το ισπανικό δίκτυο Antena 3 και λίγους μήνες αργότερα κινητοποιήθηκε το Netflix το οποίο το έχρισε παγκόσμια επιτυχία.

Το 2018 η σειρά κατάφερε να κατοχυρώσει βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς στα Emmy, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη μη αγγλόφωνη σειρά που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος κύκλος αντικειμενικά μάγεψε κοινό και κριτικούς ανοίγοντας έναν νέο δρόμο σε αυτό το είδος σειρών που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε, αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές.

Ο δεύτερος και ο τρίτος κύκλος συζητήθηκαν πολύ και κατάφεραν να κεντρίσουν με νέες περιπέτειες το ενδιαφέρον του κοινού χωρίς να χάσουν τίποτα από την αίγλη του πρώτου κύκλου. Τώρα, καλώς ή κακώς, αναμένουμε τον τέταρτο κύκλο που η αλήθεια είναι πως μας έχει αφήσει σε πολύ κρίσιμο σημείο. Μετά όμως, τι;

Δυστυχώς έχουμε παρατηρήσει πως οι πολύ επιτυχημένες σειρές που κάνουν πάταγο και σαρώνουν τα πάντα στο διάβα τους, μετά από κάποιους κύκλους καταλήγουν να κουράζουν βάναυσα το κοινό με την «κοιλιά» που κάνουν.

Τρανό παράδειγμα το άδοξο τέλος του επικού κατά τα άλλα «Game of Thrones». Πόσο πιο ευτυχισμένοι θα ήμασταν αν δεν είχαμε παρακολουθήσει ποτέ τον τελευταίο κύκλο της σειράς αυτής έχοντας μείνει με την γλυκιά του ανάμνηση;

Αυτή τη μοίρα για το αγαπημένο μας «Casa de Papel» δεν τη θέλουμε και αν τελικά αποφασίσουν να το «τραβήξουν» κι άλλο, δυστυχώς δεν φαίνεται να το αποφεύγουμε. Aς ελπίσουμε αυτή η σεζόν -όσο και να μας πονάει- να είναι η τελευταία. Εξάλλου ο σοφός λαός λέει «Φύγε από το πάρτι όσο ακόμα διασκεδάζεις…».