Τεστ φραγκοφονιά: Αν λες αυτές τις 3 ατάκες στην ταβέρνα, τότε ναι είσαι σπάγγος

Αυτά καλό είναι να μην γίνονται.
Τεστ φραγκοφονιά: Αν λες αυτές τις 3 ατάκες στην ταβέρνα, τότε ναι είσαι σπάγγος

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Στη ζωή σου μπορεί να είσαι ζηλιάρης, νευρικός, άπιστος ή ακόμα και μαμάκιας και παρ όλα αυτά να αγαπηθείς βαθιά και ειλικρινά. Ξέρεις όμως ποιο είναι το χαρακτηριστικό που θα σε κάνει τον πιο αντιπαθητικό τύπο της παρέας σου; Η τσιγκουνιά φυσικά!

Όχι, εδώ δεν θα αναλύσουμε τους λόγους που κάποιος άνθρωπος καταντάει να γίνεται σπάγγος, ούτε θα διαιωνίσουμε τα σωστά κλισέ που λένε «τσιγκούνης στα λεφτά, τσιγκούνης και στα αισθήματα». Εδώ θα σου κάνουμε το τεστ του φραγκοφονιά δίνοντας σου 3 ατάκες κόλαφο που αν λες στις ταβέρνες, θα μάθεις πως είσαι εσύ αυτός ο τύπος.

Και γιατί όχι; Να προσπαθήσεις και να το αλλάξεις.

«Εγώ δεν πεινάω, θα τσιμπήσω λίγο από ό,τι πάρετε…»

Πεινάς και θα το αποδείξεις σε λίγα λεπτά που θα ορμήξεις σαν γύπας πάνω από τη πιατέλα με τα κοψίδια, όλοι το ξέρουν αυτό.

Ο πρόλογος γίνεται μόνο για να αφήσεις την εντύπωση στους φίλους σου πως δεν έφαγες πολύ, οπότε και δεν θα πληρώσεις. Αλήθεια τώρα;

Τεστ φραγκοφονιά: Αν λες αυτές τις 3 ατάκες στην ταβέρνα, τότε ναι είσαι σπάγγος

«Μην παίρνετε τόσα, ποιος θα τα φάει όλα αυτά;»

Θα μπορούσε να ισχύει αυτή η πρόταση και να έχει λογική αν είναι η πρώτη φορά που βγαίνεις έξω για φαγητό.

Δεν είναι όμως, οπότε γνωρίζεις πως δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που το τραπέζι μετά θα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Τα λες όλα αυτά γιατί δεν θες να χώσεις βαθιά το χέρι και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Το κακό είναι πως το ξέρεις και εσύ όμως…

«Εγώ μια μπριζόλα έφαγα, τι δίνω;»

Αυτό είναι το γερμανικό στιλ πληρωμής που στην Ελλάδα δεν χωράει. Στη χώρα που λίγα χρόνια πριν -σχεδόν ιπποτικά- έπεφτε ξύλο για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό στη ταβέρνα, δεν γίνεται να τα ισοπεδώσουμε όλα.

Εκτός από την μπριζόλα σου έφαγες και δεκάδες άλλα πράγματα που ήρθαν στο τραπέζι και καλό θα ήταν να μην κάνεις πως το ξεχνάς.