5 λέξεις που αν τις χρησιμοποιείς τότε η πραγματική σου ηλικία είναι άνω των 45

Μην ντραπείς να το παραδεχτείς...
Οι τρεις γυναίκες που α-π-α-γ-ο-ρ-ε-ύ-ε-τ-α-ι να ερωτευτεί ένας άνδρας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Υπάρχουν λέξεις που αν χρησιμοποιείς, όλοι το ξέρουν, είσαι έφηβος. Αυτές οι περίεργες λέξεις που συνήθως ακούς από τα ανίψια σου και σπας το κεφάλι σου για να καταλάβεις τι μπορεί να εννοούν.

Από την άλλη, φυσικά υπάρχουν και οι λέξεις αυτές που αν τις χρησιμοποιείς όλα δείχνουν πως είσαι άνω των 45 ετών. Λέξεις που έχουν μείνει στο χρονοντούλαπο και τις επαναφέρεις εσύ καμιά φορά μόνο και μόνο για να εκτεθείς.

Έτσι για να αποδείξεις πως η ηλικία σου είναι προχωρημένη, όσο και αν θες να το παίξεις τζόβενο.

Ας τις δούμε!

Γοφός

Δεν υπάρχει περίπτωση νέος άνθρωπος να χρησιμοποιήσει τη λέξη γοφός. Συνήθως ακολουθεί το ρήμα «πονάει» και έναν μικρό αναστεναγμό. Η λέξη που χρησιμοποιούν οι νέοι αντί του γοφού είναι το ισχίο και καλό θα ήταν να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς και εσύ.

Μανεκέν

Ακουγόταν πολύ την δεκαετία του ’80, όμως μάντεψε: από τότε περάσαν περίπου σαράντα χρόνια. Το μανεκέν έγινε μοντέλο και αν κάνεις το λάθος να το αναφέρεις κάποιος θα σηκωθεί για να σου προσφέρει τη θέση του αυτόματα.

Λάινσμαν

Την εποχή που η αγγλική γλώσσα είχε μπει για τα καλά στη ζωή και σε μια προσπάθεια να φαινόμαστε πιο μοντέρνοι, λέγαμε τον επόπτη λάινσμαν. Το θυμάσαι; Άστο να μένει για πάντα στη λήθη όμως γιατί πραγματικά είναι πολύ παρωχημένο.

Κοπελάρα

«Μια κοπελάρα σαν τα κρύα τα νερά» λέγανε οι παλιότεροι και αν το λες και εσύ μάλλον τα έχεις τα χρονάκια σου. Παρόλα αυτά οφείλουμε να ομολογήσουμε πως από αυτά που ακούγονται σήμερα, ίσως να είναι και το πιο χαριτωμένο.

Σπορτέξ

Αυτή η μόδα των ’80s που ήθελε ένα -εξ στο τέλος κάθε πράγματος ευτυχώς μας έχεις εγκαταλείψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κάποιοι όμως συνεχίζουν να το ζουν αρνούμενοι να σταματήσουν. Ίσως είναι και το πιο ακραίο παράδειγμα από όλα και ήρθε η ώρα να εξαλειφθεί, για να μη σου πούμε πόσο εξωγήινος μοιάζει όποιος λέει τα αθλητικά παπούτσια ακόμα έτσι.