Κάτι μας λέει ότι αυτή θα είναι η ταινία της χρονιάς…

Με υπογραφή Νόλαν!
Κάτι μας λέει ότι αυτή θα είναι η ταινία της χρονιάς...

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Τώρα που βγαίνουμε σιγά σιγά από την καραντίνα, κάνουμε τον προγραμματισμό μας για τις ταινίες που περιμένουμε με αγωνία. Τα φώτα πέφτουν πάνω σε μια ταινία που δεν έχει προβληθεί ακόμα.

Όμως όλα δείχνουν πως σε λίγους μήνες θα την συζητάμε ως εκείνη που σάρωσε στα Όσκαρ.

Ο λόγος για το «Tenet» που στα ελληνικά θα πει «Δόγμα» του Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος μετά την σαρωτική «Δουνκέρκη» αποφάσισε να ταράξει και πάλι τα νερά της μεγάλης οθόνης δίνοντας μας ταινία που όλα συνηγορούν πως από τον Ιούλιο που θα προβληθεί θα τραβήξει τα βλέμματα.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως πρόκειται για ένα πρωτότυπο action blockbuster που κόβει την ανάσα από τα πρώτα δυο λεπτά του τρέιλερ. Το καστ αποτελείται από τους Τζον Ντέιβις Γουάσινγκντον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεκίνι, Ααρόν Τέιλορ-Τζόνσον και Κλέμενς Ποεσί.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και αποδεικνύει το πάθος του σκηνοθέτη είναι η ατάκα του Ρόμπερτ Πάτινσον για τη στιγμή που του δόθηκε πρώτη φορά το σενάριο από τον Νόλαν: «Με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για να διαβάσω το σενάριο, δεν πήρα μαζί μου κάποιο αντίγραφο».

Στις 15 Ιουλίου του 2020, 3 χρόνια ακριβώς πριν την πρεμιέρα της «Δουνκέρκης» που σάρωσε σε εισπράξεις και κριτικές θα κυκλοφορήσει το «Tenet» και όλα δείχνουν πως θα είναι η ταινία που θα μας κάνει να συζητάμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Το αν θα έχει τη τύχη του «Inception» μένει να περιμένουμε λίγους μήνες για να το δούμε.