Ξανθός εισβολέας: Η καλλονή που διέκοψε 40 ματς για να φιλήσει τους παίκτες

Το πιο ωραίο «ντου» από καταβολής αθλητισμού.
Ξανθός εισβολέας: Η καλλονή που διέκοψε 40 ματς για να φιλήσει τους παίκτες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Τον Αύγουστο του 1969 στο Crosley Field του Οχάιο και ενώ οι Reds βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, μια ξανθιά χυμώδης καλλονή σταμάτησε τον αγώνα για να φιλήσει τον Pete Rose. 50.000 θεατές πάγωσαν όπως είναι λογικό, ο παίκτης προσπάθησε να την απομακρύνει και η ασφάλεια του γηπέδου την έβγαλε βίαια από τον αγωνιστικό χώρο.

Εκείνη τη μέρα η εκρηκτική Μοργκάνα Ρόμπερτς βαφτίστηκε «Kissing Bandit»και για περίπου 30 χρόνια εισέβαλε σε αγωνιστικούς χώρους του μπάσκετ, του χόκεϊ και του Αμερικανικού ποδοσφαίρου και φίλησε πάνω από 40 αθλητές.

Συνελήφθη 19 φορές από την αστυνομία για την «δράση» της, όμως στη πραγματικότητα αγαπήθηκε πολύ από την μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, μιας και θεωρείται έως και σήμερα εμβληματική μορφή των γηπέδων της εποχής.

Ποια ήταν όμως η Μοργκάνα Ρόμπερτ;

Γεννήθηκε στο Κεντάκι το 1954 από μια μητέρα που δεν την ήθελε από τη μέρα που γεννήθηκε και έτσι μεγάλωσε με την γιαγιά της. Στα 7 της χρόνια πήγε σε καθολικό σχολείο εσώκλειστη και από πολύ νωρίς είχε αποφασίσει πως θα γίνει καλόγρια. Στα 13 όμως κατάλαβε πως αυτός ο τρόπος ζωής δεν ήταν για εκείνη καθώς ο χαρακτήρας της φαινόταν πως είναι εκρηκτικός. Το έσκασε από το σχολείο και ζήτησε δουλειά σε διάφορα μαγαζιά όμως η ηλικία της ήταν απαγορευτική, κατέληξε τελικά να τρώει από τα σκουπίδια.

Ένα βράδυ είδε πως ένα κλαμπ ζητούσε χορεύτριες, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να είναι 18 χρονών και αυτό προσποιήθηκε. Η εκρηκτική της παρουσία εξάλλου δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης.

Ξανθός εισβολέας: Η καλλονή που διέκοψε 40 ματς για να φιλήσει τους παίκτες

Στη πραγματικότητα το μαγαζί ζητούσε στρίπερ και μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες, παρακολουθώντας τις πιο έμπειρες χορεύτριες, κατάφερε να γίνει περιζήτητη. Το μεγάλο της στήθος αλλά και ο αυτοσαρκασμός της ήταν τα δυο χαρακτηριστικά που την έκαναν ξεχωριστή.

Το στοίχημα που της άλλαξε τη ζωή

Ήταν μεσημέρι Κυριακής και η Μοργκάνα παρακολουθούσε μαζί με έναν φίλο της έναν αγώνα μπέιζμπολ. Σχολιάζοντας τον παίκτη Pete Rose για τα σωματικά του προσόντα ο φίλος της την προκάλεσε να μπει στο γήπεδο και να τον φιλήσει. Εκείνη δεν το σκέφτηκε καθόλου και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Από εκείνη την μέρα που δέχτηκε να ενδώσει στο στοίχημα, το όνομα της συνδέθηκε με τα φιλιά. Από ένα σημείο και μετά κανείς δεν έδειχνε να ενοχλείται και όπως λέει η ίδια:«Τους φιλούσα στο μάγουλο, ήταν πιο σωστό για λόγους υγιεινής και δεν ζήλευαν και οι γυναίκες τους».

Τα δικαστήρια

Βέβαια τα φιλιά που έδωσε της κόστισαν σωματικά κάποιες φορές από το ξύλο των φυλάκων.Για ένα μικρό χρονικό διάστημα φυλακίστηκε στην Καλιφόρνια. Στο δικαστήριο συνήγορος της έκανε τους πάντες να γελάσουν όταν ρωτήθηκε για τη δράση της πελάτισσας του « Αυτή η γυναίκα ζυγίσει 51 κιλά και τα στήθη της 6,8 κιλά. Φταίει η βαρύτητα που την έριξε μέσα στο γήπεδο και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία». Και κάπως έτσι η Μοργκάνα αθωώθηκε.

Έβγαλε πολλά χρήματα, εμφανίστηκε στην τηλεόραση και φωτογραφήθηκε για το Playboy. Κάποιες φορές πληρωνόταν από διοργανωτές αγώνων για να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και να φιλάει τους παίκτες.

Στις 26 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε για εκείνη το ντοκιμαντέρ« Morgana: The Kissing Bandit» από τον βραβευμένο με Emmy σκηνοθέτη Martin Khodabakhisian.

Η Μοργκάνα αποσύρθηκε το 1999 και ζει στο Οχάιο ήσυχα με τον σύζυγό της και τον γιο τους έως σήμερα.