Τεστ: Αν κάνεις αυτά τα 3 πράγματα πριν φύγεις από το σπίτι, τότε ναι είσαι ψυχαναγκαστικός

Να μαζευτούμε όλοι μαζί να ισιώσουμε τα κάδρα.
Τεστ: Αν κάνεις αυτά τα 3 πράγματα πριν φύγεις από το σπίτι, τότε ναι είσαι ψυχαναγκαστικός

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Τα τελευταία χρόνια ο όρος «ψυχαναγκασμός» και όλα τα παράγωγα του ακούγονται πολύ.

Η αλήθεια είναι όμως πως δεν είμαστε όλοι ψυχαναγκαστικοί. Όχι δεν αρκεί να θες τάξη στο χώρο σου ή να μετράς τα πλακάκια που πατάς ή ακόμα και να θες να έχεις κλειστές ντουλάπες την ώρα που κοιμάσαι για να χαρακτηριστείς ψυχαναγκαστικός. Αυτά μπορεί να είναι και φυσιολογικά, αν δεν κάνεις αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω.

Πιο ωραίο τσεκάρισμα για να δεις αν είσαι στα αλήθεια ψυχαναγκαστικός από την ώρα που φεύγεις από το σπίτι δεν υπάρχει και εδώ σου έχουμε τα 3 πράγματα που αν κάνεις μπορείς να το φωνάξεις δυνατά! Είσαι κι εσύ ψυχαναγκαστικός!

Ο πάντα ύποπτος θερμοσίφωνας

Μπορεί να είναι χειμώνας, μπορεί όμως να είναι και Ιούλιος και να μην υπάρχει πιθανότητα καν να τον είχες ανάψει, δεν σε απασχολεί! Βγαίνεις, κλειδώνεις, μπαίνεις πάλι για να τσεκάρεις πάλι.

Καμιά φορά δεν πιστεύεις στα μάτια σου και κάνεις τη κίνηση-ματ: βγάζεις το κινητό και φωτογραφίζεις για να είσαι σίγουρος. Την ώρα που θα τραβήξεις τη πρώτη φωτογραφία του θερμοσίφωνα, θα είναι η ώρα που θα βαφτιστείς ψυχαναγκαστικός. Επίσης δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κοιτάξεις ποτέ εκείνη τη φωτογραφία, τότε είσαι σίγουρος.

Ισιώνεις κάδρα, σηκώνεις μαξιλάρια

Πας να φύγεις, ανοίγεις τη πόρτα και με την άκρη του ματιού σου βλέπεις εκείνο το κάδρο που είναι λίγο στραβό; Κλείνεις πόρτα, ισιώνεις ότι κάδρο, κορνίζα, καναπέ, χαλάκι, πατάκι υπάρχει στο χώρο και κλείνεις καλά όλα τα ντουλάπια. Ναι ναι είσαι ψυχαναγκαστικός!

Ηλεκτρικές συσκευές

Πιστολάκι, σίδερο, ισιωτική και φούρνος. Όλα αυτά πρέπει να τσεκαριστούν δις και τρις. Υπάρχει περίπτωση να ξανανέβεις σπίτι ενώ βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο, υπάρχει περίπτωση να πάρεις τη μάνα σου να πάει να τσεκάρει κι αυτή. Υπάρχει όμως και η περίπτωση, στις πιο τραβηγμένες περιπτώσεις, να βάλεις πάρεις τη συσκευή που σε ταλαιπωρεί μαζί στη βόλτα σου.

Το έχεις κάνει κι εσύ και ας μη το παραδέχεσαι. Πάντως η ιστορία δείχνεις πως εκείνη τη φορά που ξεχάστηκες λίγο και δεν αγχώθηκες, ήταν η φορά που είχες ξεχάσει κάτι ανοιχτό…