Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 45′: Το επόμενο δημιούργημα του Έλον Μασκ θα τρέχει με 1200 Km/h

Ένα τρελό όνειρο που γίνεται πράξη
Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 45': Το επόμενο δημιούργημα του Έλον Μασκ θα τρέχει με 1200 Km/h

To υπερηχητικό τραίνο του Ελον Μασκ το οποίο θα κινείται με ηλιακή ενέργεια και θα καλύπτει αποστάσεις εκατοντάδων χλμ. μέσα σε λίγα λεπτά, θέλει να κάνει το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο σε ιταλικό έδαφος.

Τι είναι, όμως, το Hyperloop; Το απόλυτο επιχειρηματικό όνειρο του Αμερικανού Έλτον Μασκ, ο οποίος έχει παρουσιάσει εδώ και μια 7ετία τα σχέδιά του για ένα υπερηχητικό τραίνο το οποίο θα κινείται με ηλιακή ενέργεια στο εσωτερικό αγωγών, μέσα σε κενά αέρος.

Τα βαγόνια του ουσιαστικά θα είναι ευρύχωρες κάψουλες που θα χωράνε 20 το πολύ άτομα και ο στόχος του Μασκ είναι να συνδεθεί το Σαν Φρανσίσκο με την Καλιφόρνια στο εγγύς μέλλον, με το Hyperloop να καλύπτει τα 600 χιλιόμετρα που χωρίζει τα δύο μέρη σε κάτι λιγότερο από 65 λεπτά!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Αμερικανός επιχειρηματίας το κόστος του εισιτηρίου θα είναι πολύ χαμηλό (μεταξύ 15 και 20 δολαρίων), ενώ το τραίνο θα μπορεί, πέραν των επιβατών, να μεταφέρει και κάθε είδους φορτίο- ακόμα και αμάξια- και να το παραδίδει με ασφάλεια στον τελικό προορισμό.

Φανταστείτε για να καταλάβετε για τι ταχύτητες μιλάμε ότι για μια απόσταση Αθήνα- Θεσσαλονίκη ο σίφουνας του Μασκ θα κάνει τον ίδιο χρόνο που κάνει και ένα αεροπλάνο σήμερα. Δηλαδή κάτι λιγότερο από 45 λεπτά.

Σύμφωνα με το πλάνο μέσα σε μια δεκαετία το τραίνο του μέλλοντος θα μπορεί να κάνει «ντεμπούτο» στην Ιταλία, ενώ το μακροπρόθεσμο σχέδιό του είναι μια γραμμή Ρώμης-Φλωρεντίας, με το ταξίδι να διαρκεί μόλις 30 λεπτά.