Μπουκιά και απόλαυση: Το μυστικό του πιο γευστικού κρέατος που έχεις φάει ποτέ (Pics)

Οι χυμοί του πλημμυρίζουν το στόμα.
Μπουκιά και απόλαυση: Το μυστικό του πιο γευστικού κρέατος που έχεις φάει ποτέ (Pics)

Αν είσαι καλοφαγάς τότε είναι βέβαιο ότι αναζητείς την απόλαυση παντού. Ψάχνεις για νέα στέκια, για νέες μυρωδιές και γευστικές εμπειρίες που θα απογειώσουν την απόλαυσή σου.

Και εμείς είμαστε λάτρεις του πιτόγυρου και εμείς λιώνουμε για ένα υπέροχο κοντοσούβλι, όμως ένα πράγμα μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά: Τίποτα δεν συγκρίνεται με έναν μεζέ από την αργεντίνικη κουζίνα που θα κάνει τον ουρανίσκο σου να… στάξει από απόλαυση.

Κυρίες και κύριοι ήρθε η ώρα να μάθετε και να βάλετε στη ζωή σας τρεις μαγικές λέξεις: Bife de Chorizo.

Πρόκειται στην ουσία για ένα μεγάλο φιλέτο που κόβεται κόντρα από το υπόλοιπο κρέας και ψήνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχει τρία πράγματα συγχρόνως: από την έξω μεριά να είναι τραγανό με λίπος τόσο όσο, εσωτερικά το κρέας να είναι τρυφερό και με τους χυμούς του να είναι αισθητοί σε κάθε μπουκιά και περιμετρικά να υπάρχει ξύγκι.

Στην ουσία μιλάμε για ένα medium well ψήσιμο αν το κάνεις σε τηγάνι ή medium rare αν το κάνεις σε μπάρμπεκιου, με το ψήσιμο να γίνεται εξίσου κι από τις δύο πλευρές. Το μυστικό όμως δεν βρίσκεται στο ψήσιμο, αλλά στην ξεκούραση του κρέατος πριν και μετά.

Πριν το ψήσεις, πρέπει πρώτα να το αλείψεις με λάδι, να του βάλεις τα μπαχαρικά κι από τις δύο πλευρές και να το αφήσεις για 20 – 30 λεπτά σε σκληρή επιφάνεια.

Μιλάμε για μια γευστική απόλαυση που όμοια της δεν έχεις δοκιμάσει. Ένα ταξίδι γεύσεων με τους χυμούς να πλημμυρίζουν το στόμα σου!