Τεστ ψυχοπάθειας: Αν απαντήσεις «όχι» σε αυτές τις 5 ερωτήσεις είσαι κατά 99,9% ψυχοπαθής

Τα στοιχεία που «προδίδουν» ψυχοπάθεια.
Τεστ ψυχοπάθειας: Αν απαντήσεις «όχι» σε αυτές τις 5 ερωτήσεις είσαι κατά 99,9% ψυχοπαθής

Της Άλις Ζαχαριάδη

Ως ψυχοπαθής ορίζεται ένα άτομο με αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας ή σύμφωνα με τους όρους της ψυχιατρικής, κάποιος με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο.

Περίπου το 1% του πληθυσμού έχει διαγνωσθεί με κάποιας μορφής ψυχοπάθεια, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν πως υπάρχουν μερικά πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να μας προϊδεάσουν πως κάποιος ανήκει σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία.

Για την ακρίβεια, 5 ερωτήσεις είναι αρκετές για να καταλάβεις αν μπροστά σου έχεις έναν ψυχοπαθή. Ποιες είναι αυτές και τι θα σου απαντήσει ένας ψυχικά άρρωστος;

  1. Σε επηρεάζουν (λαμβάνεις υπόψιν σου) τα συναισθήματα των άλλων;
  2. Μπορείς να καταλάβεις πότε κάποιος φοβάται;
  3. Κοιμάσαι πολύ;
  4. Αποφεύγεις πάση θυσία να πεις ψέματα;
  5. Αηδιάζεις εύκολα στη θέα του θανάτου;

Ένας ψυχοπαθείς θα σου απαντήσει αβίαστα «όχι« στα συγκεκριμένα ερωτήματα. Και η επιστήμη εξηγεί το γιατί:

  • Οι ψυχικά ασθενείς φέρονται να αδυνατούν να ενδιαφερθούν για τα συναισθήματα των άλλων. Για την ακρίβεια, λόγω της δομής του εγκεφάλου τους -οι οποίοι έχει αποδειχθεί πως έχουν πιο αδύναμους συνδέσμους μεταξύ των συστημάτων που ελέγχουν τα συναισθήματα- περιγράφονται ως αναίσθητοι και ψυχρά αδιάφοροι προς τα συναισθήματα των γύρω τους.

 

  • Ο  Dr. Scott Bonn, έχει αποφανθεί πως οι ψυχοπαθείς δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν ούτε τη στεναχώρια ούτε τον φόβο στα πρόσωπα των άλλων. Δεν θα τους δεις να αγκαλιάζουν ποτέ κάποιον. Τουλάχιστον όχι με προθυμία.

 

  • Οι ψυχασθενείς κοιμούνται πολύ λιγότερο από τον μέσο άνθρωπο. Ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως απολαμβάνουν τον ύπνο περίπου 4 με 6 ώρες. Αιτία; Αδυνατούν να ηρεμήσουν.

 

  • Στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τους γύρω τους, λένε ψέματα με απίστευτη ευκολία. Ακόμα κι αν γίνουν αντιληπτοί θα φροντίσουν να καλύψουν το πρώτο τους ψέμα με ένα νέο. Και ο κύκλος δεν κλείνει ποτέ…

 

  • Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι ψυχοπαθείς δεν νιώθουν αποστροφή στη θέα του θανάτου. Ένα ανθρώπιvο μέλος ή ένα vεκρό ζώο ούτε θα τους κάνει να στρέψουν το βλέμμα τους αλλού, ούτε να αηδιάσουν ή να αναστατωθούν για την υπόλοιπη ημέρα.

 

  • Οι ψυχοπαθείς λένε συχνά ψέματα προκειμένου να χειραγωγήσουν τους άλλους και να πάρουν αυτό που θέλουν. Πάντα έχουν μια δικαιολογία για κάθε περίσταση και ποτέ δεν κατηγορούν τον εαυτό τους. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες οι ψυχοπαθείς δεν ανησυχούν αν κάποιος συνειδητοποιήσει το ψέμα τους γιατί θα βρουν ένα καινούργιο ψέμα να σου πουν.

Λοιπόν;