3 παλαιστές από το WWE που μας μεγάλωσαν και έφυγαν άδοξα από τη ζωή

Οι τρεις από τους πολλούς θανάτους που συγκλόνισαν τον χώρο του WWE.
3 παλαιστές από το WWE που μας μεγάλωσαν και έφυγαν άδοξα από τη ζωή

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι αγώνες WWE ή πιο απλά «κατς» ήταν για όσους βρίσκονται μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους το μετεφηβικό τους λούνα-παρκ.

Το ραντεβού δινόταν για το Σαββατόβραδο και τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί δυνατό να μας το στερήσει. Εντυπωσιακά σκηνικά, παρδαλά κοστούμια, κραυγές πόνου και πάθους, θεατές που αναλάμβαναν δράση, λαβές που σε κανένα μάθημα πολεμικών τεχνών δεν προσφέρθηκε κανένας δάσκαλος να σου διδάξει και φυσικά ΕΚΕΙΝΟΙ.

Προφανώς αναφερόμαστε στους «Γίγαντες του Κατς», τους τύπους εκείνους με τα υπερφυσικά κορμιά- που ακόμα και το πιο αθώο μυαλό καταλάβαινε πως αποτελούσαν προϊόντα χημείας- που θα έκαναν τα πάντα για τη νίκη. Ήξερες, στο έλεγε και ο μπαμπάς σου, πως είναι όλα ψέματα. Δεν σε ένοιαζε. Σου αρκούσε να τους κοιτάς να παλεύουν και καμία φορά να προσπαθείς να μιμηθείς τα απίθανα κόλπα τους πάνω στον αδερφό σου. Φυσικά, αυτή ήταν η μαγεία του κατς.

Μεγαλώνοντας λίγο παραπάνω, αυτή η μαγεία άρχισε να ξεθωριάζει και ο λόγος δεν ήταν το θέαμα που παρέμενε βασανιστικά εντυπωσιακό. Αυτό που κλόνισε το ενδιαφέρον σου για το συγκεκριμένο «άθλημα» είχε να κάνει με την μοίρα των γιγάντων που τόσο αγάπησες κάποτε.

Τρεις από τους stars του αμερικάνικου ονείρου χάθηκαν άδοξα και ξαφνικά σχεδόν μπροστά στα μάτια μας και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το συγχωρήσουμε από τους ήρωες των παιδικών μας χρόνων. Πώς γίνεται ο τύπος που μπορούσε με ένα κεφαλοκλείδωμα να ξαπλώσει κάτω τον θεόρατο αντίπαλο του να νικηθεί από το θάνατο; Και μάλλον έτσι περάσαμε στον σκληρό κόσμο των μεγάλων…

Owen Hart

Κάνοντας μια εντυπωσιακή είσοδο από εκείνες που συνήθιζε, ο Owen Hart έβαψε με το αίμα του την αρένα του Κάνσας Σίτι. Ο ανελκυστήρας που τον κατέβαζε από την κορυφή του σταδίου έκανε το μοιραίο λάθος να τον αφήσει να πέσει από τα 25 μέτρα. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος και συγκλόνισε τον κόσμο του WWE και όχι μόνο. Ήταν μόλις 35 χρονών.

Andre the Giant

Όποιος έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα και κληθεί να δώσει το όνομα του παλαιστή που αγαπάει περισσότερο, το πιο πιθανό είναι πως πρώτο θα του έρθει αυτό του Andre the Giant. Γεννημένος το 1946 έμεινε στην ιστορία ως ο αγαθός γίγαντας των ρινγκ που δεν ήθελε να βλάψει ποτέ κανέναν.

Αυτόν που δεν κατάφερε όμως να προστατεύσει ήταν τον ίδιο του τον εαυτό. Εθισμένος στο αλκοόλ και τα χάπια, άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή το 1993 στο Παρίσι για να συντηρήσει τη φήμη που θέλει τους παλαιστές αυτού του είδους αυτοκαταστροφικούς.

Ultimate Warrior

Γνωστός για τις ψυχολογικές διαταραχές και τους εθισμούς του ο Ultimate Warrior «στοίχειωσε» με τον θάνατο του και πάλι το κόσμο του κάτς. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έγιναν ποτέ γνωστά. Ο θάνατος του παλαιστή άνοιξε και πάλι το στόμα όσων μιλούν για την κατάρα που ακολουθεί τους επιτυχημένους παλαιστές WWE.