H λίστα με τις καλύτερες χώρες του κόσμου για να μεγαλώνεις παιδιά

Ποια χώρα καταλαμβάνει τη πρώτη θέση και που βρίσκεται η δική μας;
H λίστα με τις καλύτερες χώρες του κόσμου για να μεγαλώνεις παιδιά

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η ετήσια έρευνα της Best Countries Report έδωσε και πάλι τα στοιχεία της χρονιάς που μας πέρασε ώστε να μας δείξει σε ποιες χώρες μεγαλώνει καλύτερα ένα παιδί όσον αφορά στην ασφάλειά του, την ισότητα, την «πράσινη ζωή», τα δικαιώματα των φύλων αλλά και την εκπαίδευση τους.

Αυτό που μας έρχεται πρώτο από το μυαλό είναι και το σωστό αφού οι Σκανδιναβικές χώρες έρχονται πρώτες και φέτος. Πιο συγκεκριμένα στη πρώτη θέση βρίσκεται η Δανία, στη δεύτερη η Σουηδία και στην τρίτη η Νορβηγία.

«Αυτές οι χώρες παρέχουν γενναιόδωρη γονική άδεια τόσο στις μητέρες όσο και στους πατέρες, προσφέρουν δωρεάν προσχολική εκπαίδευση και καλά δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους ερευνητές.

Στη συνέχεια της λίστας βρίσκεται ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Ελβετία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία για να κλείσει τη δεκάδα η Αυστρία.

Η χώρα μας βρίσκεται στην 21η θέση παγκοσμίως από τις 73 πιο ασφαλείς, ενώ στις τελευταίες θέσεις συναντάμε τη Γουατεμάλα, τον Λίβανο και το Καζακστάν.

Για ακόμα μία φορά αντιλαμβανόμαστε πως το σκανδιναβικό πρότυπο είναι το καλύτερο και αυτό που θεωρείται το ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Τι και αν δεν έχουν ήλιο, καμιά φορά η  τέλεια οργάνωση ρίχνει λούζει με φως τα πάντα.