Επιτέλους, η επιστημονική απάντηση: Άνδρες ή γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί;

Ήρθε η ώρα να κλείσουν κάποια στόματα
Επιτέλους, η επιστημονική απάντηση: Άνδρες ή γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί;

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μια από τις μεγαλύτερες συζητήσεις ανάμεσα στα δυο φύλα -που συνήθως καταλήγει σε καυγά- αφορά στην οδηγική δεινότητα και ικανότητα ανδρών και γυναικών.

Συνήθως αδιαπραγμάτευτα οι άνδρες διεκδικούν τα εύσημα καθώς θεωρούν πως το αυτοκίνητο και γενικότερα η οδήγηση είναι το βασίλειό τους. Από την άλλη, οι γυναίκες ενώ θέλουμε να υπερασπιστούμε εαυτούς και φύλο συνήθως δείχνουμε μια μικρή συστολή, ίσως γιατί θεωρητικά με αυτό το δεδομένο μεγαλώσαμε.

Τι συμβαίνει όμως στη πραγματικότητα;

Μια αυστραλιανή έρευνα βάλθηκε να απαντήσει στο αιώνιο ερώτημα και μπορούμε να πούμε πως μας ξάφνιασε ή καλύτερα… μας δικαίωσε.

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη λοιπόν, οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες καθώς οδηγούν με περισσότερη υπομονή, επιμονή, προσοχή και ηρεμία.

Για τους λάτρεις της στατιστικής

Τα στατιστικά στοιχεία -που δεν λανθάνουν ποτέ- έρχονται να συμφωνήσουν με την συγκεκριμένη έρευνα μιας και όπως φαίνεται η αυστραλιανή αστυνομία της Νότια Ουαλίας έδωσε στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι άνδρες προκαλούν τροχαία ατυχήματα 7 φορές περισσότερο από τις γυναίκες.

Η αλήθεια είναι πως τα αρσενικά μπορεί να μην πειστούν από τη συγκεκριμένη έρευνα, αυτό όμως που έχει σημασία είναι να σταματήσουν να υπάρχουν τέτοιου είδους στερεότυπα.

Αλλά και το σημαντικότερο όλων, να φοράμε ζώνη, κράνος και να να οδηγούμε με ασφάλεια…