Dry shampoo: Είσαι σίγουρη πως χρησιμοποιείς σωστά το αγαπημένο σου προϊόν;

Το «φάρμακο» για τις bad hair days.
Dry shampoo: Είσαι σίγουρη πως χρησιμοποιείς σωστά το αγαπημένο σου προϊόν;

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ποια από εμάς δεν έχει τύχει έστω και μια φορά το μήνα να μην έχει χρόνο να λουστεί ενώ παράλληλα όλα δείχνουν πως μια bad hair day είναι προ των πυλών;

Λίγο οι ρυθμοί της καθημερινότητας που είναι άκρως γρήγοροι, λίγο το κρύο του χειμώνα που μας κάνει να φλερτάρουμε με το κρύωμα ή την ψύξη, κάνουν το λούσιμο να φαντάζει extreme sport κάποιες μέρες.

Τι συμβαίνει όμως τότε; Είμαστε καταδικασμένες να περνάμε την ημέρα μας με διόλου κολακευτική κόμη η οποία σίγουρα επιδρά αρνητικά στη ψυχολογία μας;

Η απάντηση είναι όχι μιας και στη αγορά τα τελευταία χρόνια έχει γεννηθεί η ιδέα του ξηρού σαμπουάν. Δυο-τρεις ψεκασμοί στα μαλλιά και εκείνα ξαναβρίσκουν τη χαμένη τους λάμψη αποτρέποντας την λιπαρότητα στη ρίζα και δίνοντας τους εκείνη την υπέροχη φρεσκάδα και μυρωδιά που έχουν όταν βγαίνουμε από το μπάνιο.

Ο τρόπος χρήσης του ξηρού σαμπουάν απαιτεί δυο ή τρεις ψεκασμούς σε στεγνά μαλλιά και ύστερα χτένισμα ώσπου να απλωθεί ομοιόμορφα το προϊόν.

Οι υπέρμαχοι του ξηρού σαμπουάν το έχουν λατρέψει καθώς μπορεί να λύσει τα χέρια μας στο λαιμό αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εύκολο το συμβατικό λούσιμο.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να γίνεται υπερχρήση του αφού το ξηρό σαμπουάν αν χρησιμοποιείται πολλές φορές την εβδομάδα μπορεί να φράξει τους πόρους και να δημιουργήσει ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μετά τη χρήση του επιβάλλεται να λουστούμε, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν έρχεται να… σώσει την κατάσταση και όχι να αντικαταστήσει το λούσιμο των μαλλιών μας.

Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή λοιπόν, έτσι και σε αυτό χρειάζεται μέτρο και σύνεση.