Ούτε ομορφιά, ούτε στυλ: Αυτό είναι το γυναικείο χαρακτηριστικό που «μαγεύει» τους άντρες

Έρευνες αποδεικνύουν πως η εικόνα τελικά έρχεται δεύτερη.
Ούτε ομορφιά, ούτε στυλ: Αυτό είναι το γυναικείο χαρακτηριστικό που «μαγεύει» τους άντρες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μεγαλώνοντας σε μια εποχή κατά την οποία η εικόνα και η εμφάνιση παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο, εμείς οι γυναίκες ίσως έχουμε αποπροσανατολιστεί λίγο από το τι πραγματικά θεωρούν ελκυστικό οι άνδρες. Μάθαμε πως πρέπει να είμαστε όμορφες, προσεγμένες, στυλάτες και μάλλον χάσαμε λίγο την ουσία του τι πραγματικά θέλουν να βλέπουν εκείνοι σε εμάς.

Φυσικά η πρώτη εντύπωση πάντα θα έχει να κάνει με την εμφάνισή μας και τα φυσικά μας κάλλη, αρκεί όμως αυτό και μόνο ώστε να είμαστε πραγματικά ακαταμάχητες;

Οι έρευνες των ειδικών προσπάθησαν να πουν όλα όσα οι άνδρες δεν μπορούν να εκφράσουν και πραγματικά μάλλον ήρθε η ώρα που θα γκρεμιστούν όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα ως σήμερα.

Το μυστικό όπως φαίνεται δεν έχει να κάνει ούτε με τα ωραία μαλλιά, ούτε με τι εντυπωσιακό ντύσιμο αλλά πάνω από όλα με το μαγικό χαρακτηριστικό που λέγεται αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας θα κερδίζει πάντα τα βλέμματα των ανδρών και μαζί με το χιούμορ και τη προσωπικότητα θα κάνουν τη μισή δουλειά. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα για να γίνει το πράγμα πιο ξεκάθαρο.

Πάντα στα πρώτα ραντεβού συνηθίζουμε να εμφανιζόμαστε όσο πιο εντυπωσιακές και όμορφες έχουμε υπάρξει ποτέ θεωρώντας πως αυτό θα κάνει το μελλοντικό αγόρι μας να μας ερωτευτεί. Το άγχος, η πίεση και πάνω από όλα η έλλειψη αυτοπεποίθησης μας κάνει να μοιάζουμε νευρικές και αποπροσανατολισμένες, ίσως και γυναίκες χωρίς προσωπικότητα.

Αντίθετα, αν στο ίδιο ραντεβού εμφανιστούμε πιο cool, με διάθεση για χιούμορ, χωρίς να νοιαζόμαστε αν έπεσε το μαλλί από την υγρασία και όλα αυτά τα βασικά, με ξεκάθαρη διάθεση να γνωρίσουμε τον άλλο άνθρωπο και να περάσουμε ωραίες στιγμές μαζί του, θα κλέψουμε τις εντυπώσεις.

Την επόμενη φορά που θα κληθείς να βγεις ραντεβού να θυμάσαι πόσο καταπληκτική είσαι και πόσο τυχερός είναι αυτός ο τύπος που θα σε συνοδεύσει και τότε να δεις πως θα περάσεις και εσύ η ίδια καλύτερα.

Τότε θα δεις πως το τηλέφωνο σου θα χτυπήσεις την επόμενη κιόλας ημέρα…