Τι συμβαίνει με την κατάργηση των likes στο Instagram;

Μήπως η απόκρυψη των likes είναι πιο κοντά από ποτέ;
Τι συμβαίνει με την κατάργηση των likes στο Instagram;
25 Ιανουαρίου 2020 | 12:23

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και σήμερα 20 εκατομμύρια Ιταλοί χρήστες του Instagram απέχουν από την ικανότητα να βλέπουν πόσα likes συγκεντρώνουν στον λογαριασμό τους οι υπόλοιποι χρήστες του διάσημου κοινωνικού δικτύου.

Η γειτονική χώρα από το περασμένο καλοκαίρι συμμετέχει μαζί με άλλες σε μια έρευνα που διεξάγουν τα στελέχη του Instagram ώστε να αποφασίσουν αν θα προβούν στην οριστική διακοπή της εμφάνισης των likes παγκοσμίως.

Ο ιταλικός Τύπος φαίνεται να συμφωνεί απόλυτα με το συγκεκριμένο μέτρο καθώς όπως αναφέρει η Corriera della Sera, η χώρα τους συμμετέχει σε μια έρευνα ώστε να αποφασιστεί «εάν θα μας απελευθερώσουν από τη σκλαβιά να ελέγχουμε σε πόσους αρέσουμε και του να κρίνουμε τους άλλους ανάλογα με το πόσες καρδούλες συλλέγουν».

Οι υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν ενεργά στη συγκεκριμένη έρευνα ο Καναδάς από τον περασμένο Μάϊο και στη συνέχεια η Ιταλία,η Αυστραλία, η Βραζιλία και η Νέα Ζηλανδία. Όπως δήλωσε η Tara Hopkins, επικεφαλής δημόσιας πολιτικής του μέσου, το Instagram πρέπει να γίνει ένας χώρος στον οποίο οι χρήστες να εστιάζουν στις φωτογραφίες και τα βίντεο και όχι στο πόσα likes κατάφεραν να συγκεντρώσουν.

Όπως φαίνεται στις χώρες που δεν είναι εμφανές το ποσοστό των likes, οι χρήστες και ιδιαίτερα οι έφηβοι, που συνήθως αποζητούν περισσότερο την κοινωνική αποδοχή, μοιάζουν πιο χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη. Τι συμβαίνει όμως αν αυτό τελικά ισχύσει με τα επαγγέλματα που έχουν ξεπηδήξει σιγά σιγά μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα;

Από ότι φαίνεται τα στελέχη του Instagram ψάχνουν να βρουν τη χρυσή τομή. Το πιο πιθανό είναι σε λίγο καιρό να κοινοποιείται η κάθε ανάρτηση αναφέροντας πως έλαβε «χιλιάδες likes» ή «δεκάδες χιλιάδες likes», ενώ ίσως οι χρήστες να μπορούν εξερευνώντας λίγο παραπάνω να μπορούν να βρουν ακόμα και τον ακριβή αριθμό. Ωστόσο πόσοι από εμάς θα έμπαιναν στη διαδικασία να ψάξουν ιδιαίτερα κάτι τέτοιο αν δεν βρισκόταν μπροστά στα μάτια μας;

Ίσως σε λίγο καιρό να μην φαίνονται τα likes ώστε να μην είναι πλέον ένα τοξικό περιβάλλον για όσους ζουν και αναπνέουν για την αποδοχή που θα λάβουν. Το θέμα είναι όμως και να βοηθηθούν με κάποιο τρόπο τα άτομα που μπορεί να ορίζουν τη ψυχοσύνθεσή τους από το πόσο αποδεκτοί μπορεί να γίνει μια φωτογραφία τους σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.

Το πρόβλημα μάλλον εκεί βρίσκεται στην ουσία, όμως οτιδήποτε βοηθάει στην επίλυση του είναι απολύτως σεβαστό και καλοδεχούμενο. Το μόνο που μένει είναι να δούμε την τελική απόφαση αλλά και πότε θα εφαρμοστεί στη χώρα μας καθώς θα έχει σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

belikeyou.gr © 2019 - All Rights Reserved
Exit mobile version