5 παράξενα πράγματα που μας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του φιλιού

Στην υγεία και την ψυχολογία μας.
5 παράξενα πράγματα που μας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του φιλιού

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το φιλί είναι ίσως η πιο τρυφερή και γλυκιά στιγμή που μπορείς να μοιραστείς με τον άνθρωπο που αγαπάς. Εκτός όμως από τα προφανή, κατά τη διάρκεια του φιλιού συμβαίνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα στο σώμα μας, για τα οποία δεν έχουμε ιδέα.

Πώς θα σου φαινόταν αν μάθαινες πως κατά τη διάρκειά του ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας αλλά και η αυτοπεποίθησή μας; Απίστευτο και όμως συμβαίνει τελικά.

Πάμε να δούμε 5 αντιδράσεις, σωματικές και ψυχικές, που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός γαλλικού φιλιού.

Ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας

Σύμφωνα με έρευνα το φιλί είναι ένας φυσικός τρόπος αμυντικής ασπίδας από τα βακτήρια. Αυτό συμβαίνει γιατί το σάλιο έχει την τάση να μαζεύει και να συγκεντρώνει τα «κακά» βακτήρια γύρω από το στόμα. Με αυτόν τον τρόπο όταν τα βακτήρια ξεπλένονται, αφήνουν το στόμα μας καθαρό.

Μείωση του άγχους

Η κορτιζόλη, ορμόνη του άγχους, μπορεί να μειωθεί με έναν και μόνο φυσικό τρόπο. Μαντέψατε σωστά, μιλάμε για το φιλί.

«Ένεση» αυτοπεποίθησης

Όταν φιλάς αρκετή ώρα τον σύντροφό σου νιώθεις το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στο φιλί σας αλλά και στη γενικότερη στάση ζωής.

Γυμναστική… προσώπου

Κατά τη διάρκεια ενός γαλλικού φιλιού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ασκούνται 34 μύες του προσώπου. Τι σημαίνει αυτό; Πως έτσι διατηρούμε μακρυά τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο.

Κρατάς τον γάμο σου ζωντανό

Πρόσφατη έρευνα που αφορούσε στα ευτυχισμένα ζευγάρια, συμπέρανε πως μόνο αν φιλάς τον αγαπημένο σου αρκετές φορές την ημέρα, μπορείς να διατηρήσεις τη φλόγα και το πάθος ζωντανό. Με το φιλί δείχνεις την αγάπη και την τρυφερότητα σου και φυσικά αυξάνεις και την λίμπιντο.

Σήμερα μάθαμε 5 ακόμα λόγους για τους οποίους πρέπει να φιλάμε περισσότερο τους συντρόφους μας. Για την υγεία, την ψυχολογία και τη σχέση μας…