Οι επιστήμονες απαντούν: Tι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια μία φορά την εβδομάδα;

Η απάντηση δεν είναι σίγουρα αυτή που πιστεύεις!
O κανόνας του φιλιού των 6 δευτερολέπτων: Τι είναι και σε τι ωφελεί

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Θα έχεις βρεθεί σίγουρα σε κάποια παρέα που θα αναλύει πόσες φορές την εβδομάδα έχουν ερωτlκές επαφές τα- συνήθως παντρεμένα- ζευγάρια. Διαχωρίζουμε τα παντρεμένα από τα φρέσκα και τα ελεύθερα καθώς την δεύτερη κατηγορία σπάνια απασχολεί κάτι τέτοιο. Όλοι γνωρίζουμε πως ο πρώτος καιρός στάζει μέλι και έρωτα.

Τι συμβαίνει, όμως, μεταξύ των ζευγαριών που έχουν στη πλάτη τους ουκ ολίγα χρόνια κοινής πορείας;

Οι απόψεις μεταξύ των ζευγαριών σε κάθε παρέα συνήθως είναι διαφοροποιημένες, ανάλογα φυσικά με τα προσωπικά βιώματα. Η επιστήμη όμως θέλησε να απαντήσει σε αυτό το αντικειμενικά κα υτό ερώτημα, δίνοντας μια απάντηση που μας ξαφνιάζει.

Παίρνοντας ως δεδομένο πως αν χαθούν η ερωτlκή επαφή συνήθως σε λίγο καιρό χάνεται και η σχέση, οι ειδικοί συμβουλεύουν πως τα ζευγάρια με μακροχρόνιες σχέσεις συγκατοίκησης, καλό θα ήταν να συνευρίσκονται ερωτικά μια (!) φορά την εβδομάδα.

Και αναρωτιόμαστε εμείς όπως είναι λογικό, μια φορά την εβδομάδα; Είναι δυνατόν να είναι υγιές δείγμα μιας σχέσης αυτή η συχνότητα;

Για να λάβουμε την απάντηση, πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι σύζυγοι που βρίσκονται σε γάμο από 7 χρόνια λένε το «ναι» δύο φορές το μήνα. Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε πως ίσως μπορεί να θεωρηθεί και στη δική μας ζωή κάποτε μεγαλόπνοο το μία φορά την εβδομάδα, οπότε καλό είναι να μην κρίνουμε.

Φυσικά στο χέρι μας είναι να ανανεωνόμαστε συχνά, ακόμα και μετά από χρόνια με τους συντρόφους μας, ώστε να παραμένει η σπίθα και ο έρωτας ζωντανός.

Κάπως, κάπως μας άγχωσε αυτή η πληροφορία, ναι;