Αυτό είναι το #1 μυστικό μιας επιτυχημένης σχέσης σύμφωνα με τους επιστήμονες

Να τι κάνουν συνεχώς τα ζευγάρια που τόσο θαυμάζεις.
Αυτό είναι το #1 μυστικό μιας επιτυχημένης σχέσης σύμφωνα με τους επιστήμονες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Σε μια περίοδο που ακούμε όλο και περισσότερους γάμους να οδεύουν προς το διαζύγιο, οι επιστήμονες βάλθηκαν να βρουν το στοιχείο εκείνο που κρατάει τα ζευγάρια αγαπημένα και ερωτευμένα.

Μπορεί να σκεφτείς πως η κατανόηση, οι συχνές ερωτικές επαφές ή η καλή επικοινωνία είναι τα μυστικά, όμως όχι. Άλλο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που ψάχνουμε.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Berkeley μετά από έρευνα, συμπέραναν πως το… γέλιο είναι η δύναμη των αγαπημένων ζευγαριών.

«Για τα ζευγάρια που χώρισαν περίπου 14 χρόνια μετά τον γάμο, η απουσία του γέλιου ήταν αυτή που προέβλεψε το τέλος της σχέσης τους. Στα πρώτα στάδια ενός γάμου ο θυμός και η περιφρόνηση είναι τοξικά συναισθήματα. Στη πορεία όμως η απουσία γέλιου είναι αυτή που χωρίζει τα ζευγάρια».

Σύμφωνα με την έρευνα μάλιστα, τα προβλήματα που αφορούν στα οικονομικά μπορούν να ξεπεραστούν αν το ζευγάρι δεν έχει χάσει την ικανότητα να γελάει και να περνάει καλά μαζί. Το γέλιο συνδέει, ενώνει και απομακρύνει κάθε τοξικότητα. Οι εντάσεις ενός καυγά μπορούν αν μειωθούν πολύ πιο σύντομα αν ένας από τους δυο επιστρατεύσει το χιούμορ και ο άλλος το δεχτεί.

Ίσως να το έχεις παρατηρήσει και εσύ, λίγο πριν το τέλος κάθε σχέσης, δεν ένιωθες πως έχεις κανένα κοινό κώδικα με τον αγαπημένο σου. Σωστά;