To Harvard αποκαλύπτει το μυστικό της ευτυχίας (και είμαστε όλες αυτιά!)

Να κάτι που χρειαζόμαστε όλες.
To Harvard αποκαλύπτει το μυστικό της ευτυχίας (και είμαστε όλες αυτιά!)

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ποια από εμάς δεν έχει νιώσει κάποιες στιγμές στην ζωή της πως η ευτυχία είναι κάτι που δεν πρόκειται να την «ακουμπήσει» ποτέ; Ακούς γύρω σου ανθρώπους που διατυμπανίζουν την χαρά και την ευτυχία τους κι εσύ ώρες ώρες νιώθεις όχι ευτυχία, αλλά πως δεν έχεις καν τη ψυχική δύναμη να ολοκληρώσεις την ημέρα σου.

Που μπορεί να οφείλεται αυτό; Η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να μας ονομάσει με ποιον τρόπο θα χτυπήσει την πόρτα μας αυτό το συναίσθημα, αλλά κατάφερε να μας δείξει ποια καθημερινή μας συνήθεια την κρατάει σίγουρα μακριά.

Συγκεκριμένα, η Dr. Ashley Whillans του Harvard μοιράστηκε μαζί μας την προσωπική της εκτίμηση όσον αφορά το «κυνήγι της ευτυχίας» καθώς και τον τρόπο που καθεμία από εμάς θα καταφέρει να την πλησιάσει.

To Harvard αποκαλύπτει το μυστικό της ευτυχίας (και είμαστε όλες αυτιά!)

Σύμφωνα με την έρευνά της λοιπόν, το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τον ελεύθερο μας χρόνο. Όπως ανέλυσε ο προσωπικός μας ελεύθερος χρόνος είναι εκείνος κατά τον οποίο όλες μας μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί χωρίς το βάρος άλλων υποχρεώσεων.

Δίνοντας όμως για παράδειγμα τα social media, απόδειξε -πως αν όχι όλες από εμάς-, οι πιο πολλές ασχολούμαστε με τα κοινωνικά μας δίκτυα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.Όπως αναφέρει, ακόμα και σε ένα διάλειμμα  από την δουλειά συνηθίζουμε να καταφεύγουμε στο timeline μας και όχι να κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό, όπως να τηλεφωνήσουμε στο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Η ευτυχία μπορεί να βρίσκεται σε μια ωραία βόλτα με φίλους, στην ανάγνωση ενός βιβλίου ή σε μια ταινία. Σίγουρα όμως δεν θα μας βρει ποτέ στον καναπέ αγκαλιά με το κινητό μας.

Μήπως τελικά να το δοκιμάζαμε;