Καρκίνος του μαστού: Με ποια τροφή συνδέεται άμεσα

Μια πολύ σημαντική πληροφορία για τον πιο διαδεδομένο γυναικείο καρκίνο.
Τα 4 λάθη στον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου μας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Είναι γνωστό πως οι διατροφικές μας συνήθειες συνδέονται με την υγεία και την ευεξία μας. Μπορούσες όμως να φανταστείς πως μια συγκεκριμένη κατηγορία τροφών ενοχοποιείται για τον καρκίνο του στήθους;

Κι όμως, σύμφωνα με βρετανική έρευνα φαίνεται πως οι γυναίκες που τρώνε συχνά επεξεργασμένο κρέας είναι πιο επιρρεπής στο να νοσήσουν από καρκίνο στο στήθος. Τα σαλάμια, το μπέικον και τα λουκάνικα, λοιπόν, σύμφωνα με τη μελέτη επηρεάζουν σημαντικά τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Γλασκώβης ανέλυσαν στοιχεία 262.200 γυναικών από 40 έως 69 ετών εκ των οποίων οι 4.819 νόσησαν από καρκίνο σε διάστημα επτά χρόνων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως όσες κατανάλωναν επεξεργασμένο κρέας έστω και όχι καθημερινά είχαν 15%  περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Καρκίνος του μαστού: Με ποια τροφή συνδέεται άμεσα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εντάξει τα τσιγάρα, το αλκοόλ και τα επεξεργασμένα κρέατα στις ουσίες που έχουν σχέση με τον καρκίνο του εντέρου. Όπως προκύπτει, όμως, ενοχοποιούνται και για τον καρκίνο του στήθους κατά μεγάλο ποσοστό.

Όπως φαίνεται, τα κορεσμένα λίπη και κάποιες χρωστικές χημικές ουσίες οι οποίες περιλαμβάνουν τα επεξεργασμένα κρέατα μπορούν να πυροδοτήσουν τον καρκίνο.

Καρκίνος του μαστού: Με ποια τροφή συνδέεται άμεσα

Αυτές οι έρευνες μόνο ως δώρο προς την δημόσια υγεία μπορούν να χαρακτηριστούν και καλό είναι να μας επηρεάσουν όλες μας.