Συνέντευξη για δουλειά: Έρευνα αποκαλύπτει το χρώμα που κερδίζει τις εντυπώσεις κάθε εργοδότη

Κι όμως αυτό το χρώμα κερδίζει τις εντυπώσεις.
Απογείωσε τα total black σύνολά σου με τρόπους που δεν φαντάζεσαι

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η συνέντευξη για μια νέα δουλειά είναι εξ ορισμού μια δύσκολη και αγχωτική διαδικασία, κατά την οποία όλες νιώθουμε μία από μικρή έως μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να ελαφρύνουμε λίγο την κατάσταση είναι να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένες για το τι πρόκειται να μας ζητηθεί. Αυτό φυσικά δεν είναι δυνατόν να το ελέγξουμε στον απόλυτο βαθμό, οπότε ας ασχοληθούμε με κάτι που είναι σίγουρο και ελεγμένο.

Η εμφάνιση σας στο πρώτο ραντεβού με τον μελλοντικό εργοδότη σας, πρέπει να είναι άρτια και προσεγμένη, αλλά σε καμία περίπτωση υπερβολική.  Σε αυτό θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα η έρευνα που αφορά στο χρώμα που είναι αλάνθαστη επιλογή για το ντύσιμο σας τη συγκεκριμένη μέρα.

Ναι, υπάρχει ένα χρώμα που όλες έχουμε σε πληθώρα ρούχων που μας κάνει να δείχνουμε αξιόπιστες, σοβαρές και εργατικές. Ο λόγος για το αγαπημένο και chic μαύρο.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν οι υποψήφιες που είχαν επιλέξει το μαύρο χρώμα στα ρούχα τους είχαν πολύ καλύτερη απόδοση στη συνέντευξη αλλά και καλύτερα ποσοστά επιτυχίας από τις υπόλοιπες.

Η αυτοπεποίθηση που παρέχει σε όποιες το προτιμούν, η σοβαρότητα και η σταθερότητα που αποπνέει αλλά και ο επαγγελματισμός φαίνεται να είναι ο συνδυασμός που κάνει το μαύρο ακαταμάχητο στα μάτια του εργοδότη σας.

Να σημειωθεί πως το δεύτερο καλύτερο χρώμα για μια επαγγελματική συνέντευξη θεωρείται το μπλε σκούρο και το χειρότερο όλων των υπολοίπων, το πορτοκαλί.

Τώρα ξέρεις πως πρέπει να ντυθείς στη συνέντευξη, οπότε μη φοβάσαι τίποτα.