Γιατί έσβησε η φλόγα; Το στοιχείο που σκοτώνει τον έρωτα στην συγκατοίκηση

Το πρόβλημα κορίτσια, είναι όλο δικό μας.
Γιατί έσβησε η φλόγα; Το στοιχείο που σκοτώνει τον έρωτα στην συγκατοίκηση

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Είστε μαζί καιρό, ο έρωτας ξεχειλίζει και τα όνειρα είναι κοινά. Τι μένει;

Η συγκατοίκηση φυσικά. Το σπίτι εκείνο που θα στεγάσει την κοινή ζωή σας, η ερωτική σας φωλιά που θα ξεκινήσει το νέο βήμα της κοινής πορείας σας. Η αλήθεια είναι πως το στάδιο που το ζευγάρι ψάχνει το κοινό του σπίτι είναι η πρώτη από τις πιο όμορφες και τρυφερές στιγμές που βιώνει.

Και ύστερα έρχεται η συγκατοίκηση και όλα μοιάζουν ιδανικά… Τι μπορεί να «στραβώσει» όμως;

Όταν νιώθεις πως χάνεται ο έρωτας, υπάρχουν οι στιγμές που θα αναρωτηθείς τι πήγε στα αλήθεια στραβά. Τότε θυμίσου τα λόγια που σου έλεγε η γιαγιά σου, για τη δύναμη που ασκεί μια γυναίκα στον άντρα της και κατ’ επέκταση στο σπίτι της. Ναι, καλά κατάλαβες.

Οι γυναίκες είναι στυλοβάτες του σπιτιού και καλώς ή κακώς εκείνες που θα αποφασίσουν αν η φλόγα θα παραμείνει για πάντα ζωντανή.

Πως γίνεται όμως, εμείς οι ίδιες να κάνουμε τον έρωτα να σβήσει;

Η απάντηση είναι απλά και συνοψίζεται σε μια και μόνο λέξη. Πυτζάμες. Και εξηγούμε αμέσως τι εννοούμε.

Πριν συγκατοικήσετε, στην αρχή της σχέσης, πρόσεχες την εμφάνισή σου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Να είσαι όμορφη, προσεγμένη, ερωτεύσιμη. Δεν υπήρχε περίπτωση να εμφανιστείς μπροστά στον σύντροφό σου αν η αποτρίχωση δεν είχε κάνει τη δουλειά της σε κάθε σημείο του σώματος σου και η mascara δεν αποχωριζόταν τις βλεφαρίδες σου. Σωστά;

Γιατί έσβησε η φλόγα; Το στοιχείο που σκοτώνει τον έρωτα στην συγκατοίκηση

Δυστυχώς ο χρόνος και η συγκατοίκηση μας κάνει να «παραγνωριζόμαστε» και ενίοτε να νιώθουμε υπερβολικά οικεία με τον σύντροφό μας. Το μυστικό είναι να μάθουμε να κρατάμε ισορροπία.

Δεν είναι υγιές να είσαι μονίμως περιποιημένη μπροστά στο σύντροφό σου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσεις την γυναίκα που κρύβεις μέσα σου. Αυτήν που ερωτεύτηκε και αγάπησε, αυτήν με την οποία  θέλει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του μαζί της.

Αν ξεχάσεις τη θηλυκή σου πλευρά, είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί μεταξύ σας το πάθος και η φλόγα. Προσπάθησε να θυμηθείς ποια  ήσουν όταν γνωριστήκατε και να την επαναφέρεις στο πλάνο, θα χαρείτε και οι δύο πιστέψτε μας.

Εξάλλου εσύ δε πρόκειται να γίνεις αυτή που «έδεσε τον γάιδαρο της», σωστά;