Σκασμένα χείλη; 4 tips που πρέπει να ακολουθήσεις

Για να απαλλαγείς μέσα σε λίγες ώρες.
Σκασμένα χείλη; 4 tips που πρέπει να ακολουθήσεις

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ο χειμώνας έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση του και η θερμοκρασία πέφτει επικίνδυνα, όσο καλά όμως και να ντυθούμε τα χείλη μας μένουν απροστάτευτα.

Μην αγχώνεσαι, υπάρχουν 4 tips που θα ενυδατώσουν τα σκασμένα σου χείλη σε χρόνο dt.

Κράτα σημειώσεις.

Το σωτήριο lip balm

Φρόντισε να απλώνεις στα χείλη σου όσο το δυνατόν περισσότερες φορές μέσα στη μέρα ένα ενυδατικό lip balm. Πρόσεχε να μην περιέχει ερεθιστικά στοιχεία αν τα χείλη σου είναι σκασμένα αρκετά και μια ενυδατική κρέμα λίγο πριν την εφαρμογή, θα καταφέρει να συγκρατήσει την υγρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σκασμένα χείλη; 4 tips που πρέπει να ακολουθήσεις

Η αντιηλιακή προστασία των χειλιών σου

Εσύ ήξερες πως υπάρχουν lip balms με δείκτη προστασίας (SFP); Επίσης ήξερες πως η υπεριώδης ακτινοβολία επιδεινώνει τα σκασμένα και ξερά χείλη περισσότερο και από το κρύο;

Τώρα που έχεις αυτές τις πληροφορίες ξέρεις τι πρέπει να κάνεις: Εφάρμοσε στα χείλη σου lip balm με αντιηλιακή προστασία κάθε φορά πριν βγεις από το σπίτι.

Πολύ νερό

Μπορεί τον χειμώνα να μη μας βγαίνει αυθόρμητο να καταναλώνουμε ποσότητες νερού, όμως πρέπει να ξέρεις πως η αφυδάτωση επιδεινώνει την κατάσταση. Ο αφυδατωμένος οργανισμός σου αντλεί νερό από άλλα όργανα του σώματος σου και μάντεψε!

Τα χείλη σου είναι ο πρώτος επιλαχών. Πιες το νεράκι σου και βοήθα τα χείλη σου να ενυδατωθούν μια ώρα αρχύτερα.

Σκασμένα χείλη; 4 tips που πρέπει να ακολουθήσεις

Προσοχή στην (πολύ) ξηρή ατμόσφαιρα του σπιτιού

Η θέρμανση του σπιτιού τις παγωμένες μέρες και ο αφυγραντήρας, κάνουν πολύ ξερή την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Αυτό ευνοεί την ξηρότητα του προσώπου και περισσότερο των χειλιών μας.

Προσπάθησε να διατηρείς μια φυσιολογική θερμοκρασία και αν αυτό δεν μπορεί να συμβεί, ένας υγραντήρας είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Τώρα μάλλον είσαι έτοιμη να καταπολεμήσεις αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.