Δύο απλά βήματα για να αποτοξινώσεις το δέρμα σου από το μακιγιάζ των εορτών

Αυτές τις μέρες όλες μας επιβαρύναμε λίγο παραπάνω το δέρμα μας.
Δύο απλά βήματα για να αποτοξινώσεις το δέρμα σου από το μακιγιάζ των εορτών

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι γιορτινές μέρες μας αποχαιρέτησαν και η ανάγκη μας για αποτοξίνωση είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Ένα από τα πράγματα που επιβαρύναμε ιδιαίτερα αυτές τις μέρες είναι το πρόσωπό μας καθώς το «βαρύ» μακιγιάζ που απαιτούν οι μέρες, έδρασε καταλυτικά στην επιδερμίδα μας.

Για όλα υπάρχει λύση, όμως! Και στην περίπτωσή μας η λύση είναι μία: Αποτοξίνωση!

Πάμε να δούμε τα δύο απλά βήματα που θα κάνουν το δέρμα μας και πάλι λαμπερό, απομακρύνοντας τις τοξίνες που του χάρισαν το αλκοόλ, ο καπνός και μακιγιάζ.

Ατμοθεραπεία

Γέμισε τον νιπτήρα με ζεστό νερό και πρόσθεσε λάδι λεβάντας. Βούτηξε μια πετσέτα και κάνε απαλές μαλάξεις σε όλο το πρόσωπο. Στη συνέχεια ξέπλυνε το πρόσωπο σου με κρύο νερό, πράγμα που θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος.

Με αυτόν τον τρόπο εκτός από τη ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, που θα μας δώσει πιο λαμπερή όψη, θα μειωθούν και οι μαύροι κύκλοι που οφείλουν τη παρουσία τους στο ξενύχτι των γιορτών.

Δύο απλά βήματα για να αποτοξινώσεις το δέρμα σου από το μακιγιάζ των εορτών

Μασάζ

Χρησιμοποίησε την ενυδατική σου κρέμα, αλλά όχι όπως έχεις συνηθίσει. Σε καθαρό πρόσωπο, άπλωσε την κρέμα σου και κάνε ανοδικές κινήσεις απ’ τον λαιμό ως το σαγόνι. Κάνε ήπιες κυκλικές κινήσεις στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Θα βελτιωθεί η ελαστικότητα του δέρματος και θα λειανθούν οι ρυτίδες.

Με αυτά τα απλά βήματα θα ξεκουράσεις, στο σπίτι, την  κουρασμένη επιδερμίδα και θα φαίνεται πως κοιμόσουν κάθε βράδυ 8 ώρες.

Καθόλου άσχημα…