Ψηλοί ή κοντοί; Ποιοι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία

Αυτό ομολογούμε πως δεν το περιμέναμε.
Τα 5 ανδρικά επαγγέλματα που ελκύουν περισσότερο τις γυναίκες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Έχουμε αποδείξει πως αγαπάμε ιδιαιτέρως τις έρευνες και ακόμα περισσότερο εκείνες που έχουν να μας διδάξουν κάτι «πιπεράτο». Όταν δε αυτή η έρευνα συνδυαστεί και με αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η εξίσωση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και το μείγμα ακόμα πιο εκρηκτικό.

Έτσι συνέβη και στην περίπτωση της έρευνας που έχει να κάνει περί ανδρικής απιστίας, αναφορικά με το ύψος των ανδρών. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη λοιπόν, αποδεικνύεται πως οκτώ στους δέκα κοντούς άνδρες έχουν υπάρξει έστω και μια φορά στη ζωή τους άπιστοι. Από την άλλη, όσον αφορά στους ψηλούς άνδρες το ποσοστό είναι μόλις ένας στους δέκα!

Μπορεί αυτή η διαφορά να είναι συντριπτική, όμως υπάρχει εξήγηση και αν την αναλύσουμε βγάζει πολύ νόημα.

Οι κοντοί άνδρες -ή εκείνοι που θεωρούν τον εαυτό τους κοντό- προσπαθούν μέσα από το πνεύμα, την εξουσία, το χρήμα και την προσωπικότητά τους να ανατρέψουν το ανατομικό τους μειονέκτημα. Έχει παρατηρηθεί ακόμα και στην πολιτική ζωή πως οι κοντοί άνδρες ήταν εκείνοι με το καλύτερο λέγειν, άνδρες που θα μπορούσες πολύ εύκολα να χαρακτηρίσεις λαοπλάνους.

Στη περίπτωση που αυτό όμως δεν συμβαίνει, οι πιο κοντοί άνδρες στην ανάγκη τους να επιβεβαιωθούν, προσεγγίζουν περισσότερες γυναίκες αναλογικά με τους ψηλότερους.

Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες κατακτήσεις σε σχέση με εκείνους που δεν νιώθουν την ανάγκη να επιβεβαιωθούν.

Μπορεί να μην το είχαμε σκεφτεί ποτέ ως τώρα, όμως είναι μια καλή ευκαιρία να διδαχτούμε πως πέρα από όσα ακούγονται για τους κοντούς άνδρες, υπάρχει και η άπιστη φύση τους…