Συνταγή για άπαχους και υγιεινούς κουραμπιέδες με τρεις αλλαγές στην παραδοσιακή συνταγή

Γιατί οι τύψεις καθόλου δεν σου πάνε!
Συνταγή για άπαχους και υγιεινούς κουραμπιέδες με τρεις αλλαγές στην παραδοσιακή συνταγή

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ονειρεύεσαι κουραμπιέδες άπαχους και υγιεινούς; Αυτούς που δεν θα χρειάζεται να μετράς, αλλά θα τους απολαμβάνεις σε κάθε μπουκιά.

Ουτοπία; Τι θα έλεγες όμως, αν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα;

Τρία μόνο υλικά μπορείς να αντικαταστήσεις και η νέα εκδοχή θα είναι light, νόστιμη και πασπαλισμένη με λευκό… χιόνι!

Η πούδρα αμυγδάλου μπορεί να σταθεί επάξια ώστε να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του λαχταριστού χριστουγεννιάτικου γλυκού. Άσε, λοιπόν, στην άκρη το αλεύρι και πρωτοτύπησε.

Κεφάλαιο βούτυρο. Πολλές φορές λέμε πως δεν μας αρέσει ένας κουραμπιές γιατί μυρίζει έντονα το βούτυρο, το οποίο έχει συνδεθεί άμεσα με τα περιττά κιλά. Για τον λόγο αυτόν το λάδι καρύδας μπορεί να πάρει τη θέση του και να σε απαλλάξει από την ανεπιθύμητη αίσθηση.

Συνταγή για άπαχους και υγιεινούς κουραμπιέδες με τρεις αλλαγές στην παραδοσιακή συνταγή

Και η ζάχαρη; Μέσα στο μείγμα υπάρχει η λύση που το μέλι προσφέρει με τον πιο ιδανικό τρόπο. Δεν θέλεις, όμως, να αποχωριστείς το εφέ του χιονιού με τη ζάχαρη άχνη να αγκαλιάζει απαλά το δημιούργημά σου; Η τριμμένη καρύδα σου υπόσχεται πως μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλά τόσο σε εικόνα, όσο και στην γλυκιά αγαλλίαση που θα σκάσει στον ουρανίσκο σου.

Αν τρέχουν ήδη τα σάλια σου, πιάσε γάντια και ξεκίνα τις πιο λαχταριστές λιχουδιές!