Οι τρεις συμπεριφορές των ανδρών που προδίδουν ότι ζηλεύουν

Τι κι αν δεν το παραδέχονται;
Οι τρεις συμπεριφορές των ανδρών που προδίδουν ότι ζηλεύουν

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μπορεί να έχεις ως παράδειγμα τον εαυτό σου, που όταν ζηλεύεις δε μπορείς να το συγκρατήσεις και το εκδηλώνεις με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί ακόμα και να απογοητεύεσαι με τον σύντροφό σου που δεν σου έχει εκδηλώσει ποτέ την ζήλεια του, πράγμα που σε κάνει να νιώθεις πως δεν σε αγαπάει ή δεν σε θέλει όσο εσύ.

Αυτό όμως που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως συνήθως οι άνδρες, κυρίως λόγω εγωισμού, δεν συνηθίζουν να εκδηλώνουν τη ζήλεια τους. Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που είμαστε συνηθισμένες εμείς.

Υπάρχουν κάποιες «κρυφές» συμπεριφορές του συντρόφου σου, που ίσως σου φαίνονται εντελώς παράλογες, ωστόσο εκδηλώνουν ζήλεια.

Απροσδιόριστα νεύρα

Εκείνη τη φορά που μιλούσες και γελούσες πολύ έντονα με έναν φίλο σου ή τότε που τον είδες εκνευρισμένο όταν σήκωσες τα μάτια σου από το κινητό. Ήταν εκνευρισμένος και όταν τον ρώτησες τι έχει αντέγραψε τη κλασσική δικιά μας απάντηση «τίποτα».

Δεν είχε «τίποτα», είχε ζηλέψει, απλά του είναι πολύ δύσκολο να το εκφράσει.

Μειώνει αυτόν που θαυμάζεις

Είτε κάποιον συνάδελφό σου, είτε κάποιον φίλο σου, είτε ακόμα και κάποιον καλλιτέχνη που θαυμάζεις. Αν ψάχνει και βρίσκει επίθετα διόλου κολακευτικά για τους άνδρες που εσύ συμπαθείς ιδιαίτερα, σημαίνει πως έχει στο αίμα του το ζιζάνιο της ζήλειας.

Δεν θα στο πει ποτέ, όμως το έχει…

Οι τρεις συμπεριφορές των ανδρών που προδίδουν ότι ζηλεύουν

Σε φιλάει όταν νιώθει κίνδυνο

Θα λέγαμε πως κάνει αυτό που συνηθίζουν να κάνουν τα σκυλάκια στην περιοχή τους, όμως εσύ δεν το έχεις καταλάβει. Την βραδιά που βγήκατε έξω και εσύ ήσουν πιο όμορφη από ποτέ, εκείνος ένιωσε την ανάγκη να δείξει πως είσαι δικιά του. Προφανώς και ήθελε να σε φιλήσει, όμως στο μυαλό του υπήρχε και αυτό το σενάριο.

Η αλήθεια είναι πως αυτές οι αδύναμες συμπεριφορές, από τον άντρα που νιώθεις δίπλα σου απόλυτα ισχυρό, του δίνουν πόντους και σε κάνει να τον ερωτεύεσαι και άλλο…

Όπως και να έχει, σκέψου πως ζηλεύει κι εκείνος, με έναν πολύ δικό του τρόπο.