Δόντια που πέφτουν: Τι σου συμβαίνει αν έχεις δει αυτούς τους 3 χειρότερους εφιάλτες

Για όλα υπάρχει μια εξήγηση τελικά...
Βαριέσαι εύκολα τις σχέσεις; Τρία ζώδια που θα σε κάνουν... κορίτσι για σπίτι

Οι εφιάλτες ή πιο συγκεκριμένα τα όνειρα άγχους που μας πετάνε από τον ύπνο συχνά κάποια βράδια, έρχονται στους περισσότερους ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής στιγμής τους ή ακόμα και λίγο αργότερα από αυτή.

Σίγουρα θα έχει τύχει και σε σένα να νιώθεις κατά τη διάρκεια του ύπνου σου πως στέκεσαι στην άκρη ενός γκρεμού με κίνδυνο να πέσεις, πως σε κυνηγούν να σε πιάσουν ή ακόμα και πως χάνεις τα δόντια σου ξαφνικά.

Φυσικά, μιλάμε για στρεσογόνα περιστατικά που μας κάνουν να ξυπνάμε ιδρωμένοι μέσα στη νύχτα, όμως έχεις σκεφτεί τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το κάθε ένα από αυτά; Οι ειδικοί μας δίνουν τα φώτα τους, εξηγώντας πως όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στον ύπνο, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Στέκεσαι στην άκρη του γκρεμού

Αν βλέπεις συχνά πως πέφτεις από κάποιο ύψος ή πως κινδυνεύεις από μια πτώση, πρέπει να σκεφτείς την σχέση που έχεις με τον έλεγχο των πραγμάτων στη ζωή, καθώς και με την απώλειά του.

Η ανασφάλεια και η έλλειψη υποστήριξης, δηλώνουν οι επιστήμονες, οδηγούν στο να νιώθουμε αυτό το τίναγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου μας. Όχι τελικά, δεν έχει να κάνει με υψοφοβία ή ακροφοβία, οφείλεται στη φοβία των υψηλών απαιτήσεων για τον εαυτό σου και πρέπει να το δουλέψεις.

Κάποιος σε κυνηγάει

Αυτό που προέχει είναι να δεις ποιος σε κυνηγάει. Αν δεν βλέπεις πρόσωπο ίσως το άγχος σου έχει να κάνει με συναισθηματικές ή οικονομικές εκκρεμότητες. Αν από την άλλη το πρόσωπο που σε κυνηγά είναι οικείο, μπορεί να σημαίνει πως το πρόσωπο αυτό συμβολίζει μια πλευρά του εαυτού σου που σε ενοχλεί τη προκειμένη περίοδο.

Σου πέφτουν τα δόντια

Στην Ελλάδα επικρατεί η πεποίθηση πως το συγκεκριμένο όνειρο είναι κακός οιωνός. Από την άλλη, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η πτώση των δοντιών μας δείχνει πως περνάμε από μια μεταβατική κατάσταση κατά την οποία δεν είμαστε σίγουροι αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Η ανασφάλεια ενός χωρισμού ή μιας αλλαγής στην εργασία, είναι καταστάσεις που από μόνες τους σε κάνουν να αγχώνεσαι.

Την επόμενη φορά που θα ξυπνήσεις από τέτοιο εφιάλτη, μην ανοίξεις τον ονειροκρίτη. Σκέψου απλά πως περνάς μια πιεσμένη ψυχολογικά περίοδο και ψάξε πώς θα την διορθώσεις.