Κεφάλαιο «πεθερά»: Τρία tips για να κάνεις τη μαμά του να σε αγαπήσει

Σε αυτή την άτυπη μάχη, μπορείς να βγεις νικήτρια.
Κεφάλαιο «πεθερά»: Τρία tips για να κάνεις τη μαμά του να σε αγαπήσει

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, η αλήθεια είναι πως η στιγμή που πηγαίνουμε να γνωρίσουμε τη μητέρα του συντρόφου μας, το άγχος μας κυριεύει.

Προφανώς ευθύνονται τα κλισέ που έχουμε συνηθίσει να ακούμε μια ζωή για τις «κακές πεθερές» και την ομολογουμένως  ιδιαίτερη σχέση αγάπης που υπάρχει μεταξύ μητέρας και γιου, όμως αυτό καλό είναι να μην μας απασχολεί.

Με τη μαμά του συντρόφου σου σε ενώνουν πιο πολλά από όσα σε χωρίσουν και το πιο σημαντικό είναι πως αγαπάτε τον ίδιο άντρα με διαφορετικό τρόπο.

Ακόμα και στη περίπτωση που η μέλλουσα πεθερά σου δεν είναι και η πιο εύκολη γυναίκα στον κόσμο, με τα απλά tips που έχουμε ετοιμάσει για σένα, θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μια υγιή σχέση.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και η φοβάστε τίποτα!

1.  Συζητήστε μαζί της

Δείξτε ενδιαφέρον σε αυτά που σας λέει ακόμα και αν δεν σας απασχολεί καθόλου το θέμα συζήτησης. Προσπαθήστε να αναπτύξετε ένα θέμα που να την ενδιαφέρει ώστε να μην υπάρχουν αμήχανες σιωπές και σίγουρα θα σπάσει ο πάγος της πρώτης γνωριμίας.

Είναι προφανές πως η πεθερά μας δεν είναι η μαμά μας, οπότε καλό είναι να μην καταθέσεις απόψεις που μπορούν να την ενοχλήσουν όπως λόγου χάρη το πόσο απαρχαιωμένο θεωρείς τον θεσμό του γάμου. Φέρσου έξυπνα.

Κεφάλαιο «πεθερά»: Τρία tips για να κάνεις τη μαμά του να σε αγαπήσει

2. Κάνε κομπλιμέντα

Ναι, καλό είναι να πεις κάποια «λευκά ψέματα» σε αυτό το ραντεβού για μικρά και ασήμαντα πράγματα. θαύμασε την μαγειρική της πιο πολύ από όσο θα ήθελες ή την διακόσμηση του σαλονιού ώστε να δείξεις θετικότητα. Αυτό που θα δώσεις θα λάβεις, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Προσοχή όμως! Μόνο ένα κοπλιμέντο την φορά καθώς μετά μπορεί να θεωρηθείς υπερβολική.

3. Πάρε το μέρος της

Ο καλός σου από την αμηχανία του, υπάρχει περίπτωση να πει κάτι ελαφρώς αρνητικό για τη μαμά του. Όλες ξέρουμε πως οι άνδρες δεν έχουν ιδιαίτερο τακτ όταν είναι αγχωμένοι και αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου.

Υπερασπίσου την με όμορφο τρόπο και χιούμορ δείχνοντας της τι θα πει γυναικεία αλληλεγγύη. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί ακόμα και να αποκτήσεις μια ακόμα φίλη.

Αν όλα αυτά δεν πιάσουν, να ξέρεις πως το ουσιαστικό πρόβλημα δεν το έχεις εσύ, αλλά εκείνη. Στη σπάνια αυτή περίπτωση να θυμάσαι και να τηρείς το πάνσοφο ρητό «Από μακριά και αγαπημένοι».