Ληστείες, φόνοι, χρήμα: Η γυναίκα-γκάνγκστερ που έτρεμαν ακόμα και οι σύντροφοί της

Η απίστευτη ιστορία της «Μαύρης Χήρας» της Μεγάλης Βρετανίας.
Ληστείες, φόνοι, χρήμα: Η γυναίκα-γκάνγκστερ που έτρεμαν ακόμα και οι σύντροφοί της

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η Λίντα Κάλβεϊ σήμερα είναι 79 χρονών και το βιβλίο της ζωής της θα είχε σελίδες για να χωρέσουν οι ζωές πενήντα ανθρώπων και όχι ενός.

Ήθελε να την αποκαλούν «Lady Βοss» έμεινε όμως στη μνήμη και στη συνείδηση των Βρετανών ως η «Μαύρη Χήρα» και συγκεκριμένα ως η μεγαλύτερη γκάνγκστερ που γνώρισε ο τόπος τους, μένοντας στη φυλακή περισσότερα χρόνια από κάθε άλλη γυναίκα. Συμμετείχε σε χιλιάδες ληστείες, πλούτισε και σκότωσε όλους τους συντρόφους της ζωής της.

Η «γέννηση» της Μαύρης Χήρας

Στα 19 της χρόνια γνώρισε και ερωτεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, Μίκι Κάλβεϊ, γεγονός που θα σημάδευε τη μετέπειτα ζωή της. Ήταν εκείνος που την πήρε μαζί του σε μια ληστεία τράπεζας και από εκείνη τη στιγμή κατάλαβε πως είχε γεννηθεί για αυτό. Με την παρότρυνση, τη βοήθεια και τις γνωριμίες του συζύγου της, κατάφερε να γίνει «υψηλόβαθμο στέλεχος» των συμμοριών του Δυτικού Λονδίνου.

Όταν ο πρώτος σύζυγος της έπεφτε νεκρός από σφαίρα αστυνομικών κατά τη διάρκεια μιας άγριας συμπλοκής, εκείνη είχε αποφασίσει πως θα έμενε για πάντα αφοσιωμένη στο σκοπό της. Έγινε δεινή σκοπεύτρια και μπορούσε να χειριστεί τα όπλα καλύτερα και από τον πιο έμπειρο εγκληματία.

Ληστείες, φόνοι, χρήμα: Η γυναίκα-γκάνγκστερ που έτρεμαν ακόμα και οι σύντροφοί της

Η ερωτική της ζωή ήταν εξίσου έντονη με την προσωπικότητά της, αφού η φήμη της και το καλλίγραμμο κορμί της έκανε τους άνδρες να παραληρούν. Έκανε σχέση με διάφορους κακοποιούς, εκείνος όμως που την σημάδεψε περισσότερο από όποιον και αν γνώρισε ήταν ο Ρόνι Ρουκ.

Το κεφάλαιο «Ρόνι Κουκ»

Ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Εκείνος ήταν διαβόητος κακοποιός και εκείνη ήδη διάσημη στον υπόκοσμο. Όμως έπειτα από μια αιματηρή ληστεία ο Ρόνι συνελήφθη από τις αρχές και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης. Εκείνη έκανε τατουάζ το όνομα του και υποσχέθηκε πως θα τον περιμένει.

Λίγα χρόνια αργότερα σε μια διήμερη άδεια από τις φυλακές εκείνος έπεφτε νεκρός κατά την αστυνομία από τις σφαίρες της πρώην αγαπημένης του. Λέγεται πως είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με τον κολλητό φίλο του, Μπράιαν Θόροουγκουντ με τον οποίο σκηνοθέτησαν την δολοφονία του. Ο Θόροουγκουντ δείλιασε και τελικά απέτυχε  να δολοφονήσει τον φίλο του και τότε ανέλαβε δράση η «Μαύρη Χήρα» δίνοντας του τη χαριστική βολή.

Η ομολογία του εραστής της, οδήγησε τη Λίντα στη φυλακή για έναν φόνο που η ίδια ακόμα και σήμερα δεν παραδέχτηκε.

Ληστείες, φόνοι, χρήμα: Η γυναίκα-γκάνγκστερ που έτρεμαν ακόμα και οι σύντροφοί της

«Όταν τα παιδιά της ανακάλυψαν πως η μαμά τους ήταν εγκληματίας»

Στη βιογραφία της που κυκλοφόρησε το 2008, όταν εκείνη αποφυλακίστηκε, δε δίστασε να περιγράψει με γλαφυρότητα πως ανακάλυψαν τα παιδιά της το πραγματικό επάγγελμα της μητέρας τους.

«Ήταν Σάββατο βράδυ όταν γύρισα σπίτι και δεν βρήκα την Μέλανι. Ο 9χρονος γιός μου, μου είπε πως η Μέλανι είχε βρει ένα βουνό με λίρες κάτω από το κρεβάτι και πήγε για ψώνια», γράφει η ίδια. «Γι’ αυτό έχεις τόσα πολλά κοσμήματα στο ντουλάπι σου, επειδή είσαι λησταρχίνα;», τη ρώτησε η κόρη της

Όταν αποκάλυψε στα παιδιά της την ταυτότητά της εκείνα δεν φάνηκαν να ενοχλούνται…

Ληστείες, φόνοι, χρήμα: Η γυναίκα-γκάνγκστερ που έτρεμαν ακόμα και οι σύντροφοί της

Ο τελευταίος έρωτας

Μετά την αποφυλάκιση της η Λίντα Κάλβεϊ παντρεύτηκε τον 80ρονο Τζόρτζ Σίαρ. Όταν εκείνος ρωτήθηκε αν αγχώνεται για τη τύχη του καθώς και αν γνώρισε για το παρελθόν της συζύγου του εκείνος απάντησε με χιούμορ πως στην ηλικία που βρίσκεται, αν είναι να πεθάνει, ας πεθάνει.

Τελικά έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών και στο νοσοκομείο, γεγονός που δεν άφησε υποψίες για την σύζυγό του.