«Η γυναίκα που διαβάζει»: Το κοινωνικό μήνυμα του νέου graffiti που μαγνητίζει τα βλέμματα στο Μεταξουργείο

Ένα διαμάντι ζωγραφισμένο στην πόλη μας προσπαθεί να μας «πει» πολλά.
«Η γυναίκα που διαβάζει»: Το κοινωνικό μήνυμα του νέου graffiti που μαγνητίζει τα βλέμματα στο Μεταξουργείο

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν κινείσαι επί της οδού του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μεταξουργείο, με μεγάλη σου χαρά θα παρατηρήσεις ένα graffit-κόσμημα που στολίζει τον τοίχο, αλλά αν αφήσεις την φαντασία σου λίγο πιο ελεύθερη θα αντιληφθείς και το βαθύ κοινωνικό μήνυμα.

Το graffiti αποτυπώνει μια κοπέλα να διαβάζει ένα βιβλίο, εικόνα που θυμίζει έργο τέχνης και που θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι πίνακας ζωγραφικής ενός σπουδαίου ζωγράφου.

Ποιος είναι όμως στα αλήθεια ο δημιουργός;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SimpleG (@simpleg1) στις

Ο 23χρονoς SimpleG είναι φοιτητής στην σχολή Καλών Τεχνών και θέλησε μέσα από το έργο του, όχι μόνο να ομορφύνει το Μεταξουργείο, αλλά και να δημιουργήσει έντονο προβληματισμό για ένα σύγχρονο κοινωνικό ζήτημα.

Η κυριαρχία του διαδικτύου και ο τρόπος που έχουν εισβάλλει στη ζωή μας τα social media,  χωρίς να μας αφήνουν χρόνο, μα στη πραγματικότητα διάθεση και  όρεξη να διαβάσουμε ένα βιβλίο.

Το graffiti έχει αγαπηθεί από τους κατοίκους αλλά και τους περαστικούς όσο λίγα, αφού δεν μπορεί να μη σου κλέψει το βλέμμα η καλαισθησία των χρωμάτων και η ρεαλιστικότητά του.

Η αλήθεια είναι πως αν περάσεις από αυτήν τη γειτονιά θα χαμογελάσεις στη θέα του και θα συμφωνήσεις πως χρειαζόμαστε και άλλα έργα τέχνης στη πόλη μας. Καθώς και καλλιτέχνες με το ταλέντο και τον προβληματισμό του SimpleG.