O κανόνας του φιλιού των 6 δευτερολέπτων: Τι είναι και σε τι ωφελεί

Φίλα τον σύντροφο σου για 6 δευτερόλεπτα από σήμερα κιόλας.
O κανόνας του φιλιού των 6 δευτερολέπτων: Τι είναι και σε τι ωφελεί

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι μακροχρόνιες σχέσεις και ειδικά εκείνες που έχουν καταλήξει σε συγκατοίκηση τείνουν να φθείρονται κάποιες στιγμές από την πλήξη που προκαλεί σε όλα τα πράγματα η ρουτίνα.

Φυσικά, αυτό δεν το ακούς για πρώτη φορά αφού όλες μας έχουμε βιώσει τον φόβο της καθημερινότητας που μπορεί να πλήξει τη σχέση μας και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε αυτήν.

Υπάρχουν κάποια tips τα οποία αν ακολουθήσεις -ας μην γελιόμαστε, εμείς οι γυναίκες την κάνουμε συνήθως αυτή τη δουλειά- η φλόγα θα διατηρηθεί, εμποδίζοντας την ρουτίνα να εισχωρήσει στο δεσμό ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου, γεγονός που θα σας αναδείξει στα ζευγάρια που δεν κατάφεραν να νικηθούν.

Ένα από τα πιο σημαντικά tips που λίγοι γνωρίζουν, είναι ο κανόνας του φιλιού των 6 δευτερολέπτων.

Μπορεί να ακούγεται κάπως ψυχαναγκαστικό να χρονομετρείς το φιλί σου, όμως πραγματικά αν το σκεφτείς βγάζει ιδιαίτερο νόημα όλο αυτό.

O κανόνας του φιλιού των 6 δευτερολέπτων: Τι είναι και σε τι ωφελεί

Πάμε όμως να αναλύσουμε τι σημαίνει το φιλί αυτό:

Σύμφωνα με έρευνες κοινωνιολόγων έχει αποδειχτεί πως το φιλί που διαρκεί 6 δευτερόλεπτα αλλάζει τον τρόπο που λειτουργεί και αλληλεπιδρά το ζευγάρι. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα φιλί που σηματοδοτεί την αγάπη και το νοιάξιμο του ενός συντρόφου προς τον άλλον χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως είναι αυτό που θα ξεκινήσει μια ερωτική επαφή ή το πεταχτό που δίνουμε πριν φύγουμε για δουλειά.

Αν το καλοσκεφτείς τα ζευγάρια σταματούν να δίνουν φιλιά μετά από ανάγκη επαφής και επικοινωνίας, όταν περνούν τα χρόνια. Μήπως ήρθε η ώρα όμως να ξαναρχίσεις να το κάνεις;

Οk, μην βάλεις χρονόμετρο, τα δευτερόλεπτα μπορούν να έχουν μια μικρή απόκλιση, όμως δοκίμασε το και θα μας θυμηθείς. Εξάλλου τίποτα κακό δεν συνέβη ποτέ ανάμεσα στα ζευγάρια που φιλιούνται πολύ, το αντίθετο μάλιστα…