Ζώδια 2020: Οι αισθηματικές προβλέψεις από τον Κώστα Λεφάκη

Οι τυχεροί και οι χαμένοι της χρονιάς.
Μήπως η σχέση σου έχει «πεθάνει»; Τα πέντε σημάδια που σε προϊδεάζουν για τον χωρισμό που έρχεται

Της Άλις Ζαχαριάδη

Βρισκόμαστε στο κατώφλι του 2020 και ήδη οι περισσότερες από εμάς έχουμε αρχίσει την αναζήτηση για τις προβλέψεις του ζωδίου μας για τη νέα χρονιά.

Ο κορυφαίος αστρολόγος Κώστας Λεφάκης μας χάρισε τις πρώτες ζωδιακές προβλέψεις του νέου έτους, παρουσιάζοντας μας όσα μας περιμένουν: Αναθεωρήσεις, χωρισμούς, έρωτες και… επισημοποιήσεις.

Ανήκεις στις τυχερές που το 2020 τους επιφυλάσσει έναν μεγάλο έρωτα; Ή μήπως φέτος απλά δεν είναι η χρονιά σου.

Διάβασε τις αναλυτικές προβλέψεις του πάντα έγκυρου αστρολόγου!

Κριός

Αισθηματικά, οι καταστάσεις θα έχουν τις δυσκολίες τους.  Πολλοί βρίσκεστε σε κατάσταση εξάρτησης, ή καταπίεσης.  Πρέπει να βρείτε το κουράγιο να μείνετε μόνοι, ή να απεξαρτηθείτε από μια σχέση που δεν είναι πλέον λειτουργική. Η πολυαστρία στον Αιγόκερω θα επηρεάσει δυσανάλογα τον αισθηματικό τομέα, αρκετές φορές.

Ωστόσο δεν θα λείψουν και οι ευκαιρίες ανανέωσης, ή μιας ενδιαφέρουσας γνωριμίας, ή και μιας συμφιλίωσης από μια παρεξήγηση του παρελθόντος. Υπάρχουν πολλές εκδοχές στον τομέα των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεων που μπορούν να λειτουργήσουν για εσάς σε όλη τη διάρκεια αυτού του επεισοδιακού χρόνου.  Βρείτε το θάρρος να γίνετε ειλικρινείς, αλλά όχι πικρόχολοι, κάντε ανοιχτές συζητήσεις αρκεί να μην πάρετε τον ρόλο του επικριτή και να μην πείτε πράγματα που θα πληγώσουν τον άλλον.

Ταύρος

Θα νιώσετε αρκετά ικανοποιημένοι. Θα πάρετε αποφάσεις τις οποίες υπαγορεύουν οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Η παρουσία του Ουρανού θα προκαλέσει και σε κάποιες περιπτώσεις θα εμπνεύσει έναν θυελλώδη έρωτα. Συνειδητοποιείστε τι μπορείτε και τι όχι και αποφύγετε τα άκρα και τις υπερβολές προς κάθε κατεύθυνση. Οι παντρεμένοι μπορεί να ανανεώσετε τη σχέση σας με έναν διάδοχο.

Άλλοι θα κάνετε μια γνωριμία που θα σας συναρπάσει και θα δώσει καινούριο νόημα στη ζωή σας.Θα πρέπει όμως να προσέξετε λίγο την υγεία σας, εσείς που έχετε κάποια χρόνια προβλήματα. Αποφύγετε να εκτεθείτε σε κινδύνους, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο. Προσοχή θα χρειαστεί, τόσο στο νευρικό, όσο και το κυκλοφορικό σας σύστημα. Η ανάπαυση και η καλή διατροφή κρίνονται απαραίτητες.

Το 2020 είναι χρονιά μεγάλων αποφάσεων που θα κρίνουν την πορεία και τις επιδόσεις σας για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Δίδυμος

Η σύνοδος του Δία με τον Κρόνο θα επηρεάσει πολύ την εξέλιξη των αισθηματικών σας και θα σας προσγειώσει σε μια καινούρια πραγματικότητα, ακόμα και αν αυτό σας ενοχλήσει. Η επιρροή του Ποσειδώνα βελτιώνεται και έτσι η επιμονή σας να σκηνοθετείτε τη ζωή και τη σχέση σας, μπορεί να μην σταματήσει, αλλά να περιορίζει την εκδοχή των απογοητεύσεων.

Λίγο κρίσιμες περίοδοι ο Ιούνιος και ο Δεκέμβριος των εκλείψεων που εκεί  θα πρέπει να δείξετε κατανόηση στα προβλήματα των ανθρώπων που αγαπάτε, ή που συμβιούν μαζί σας. Ακόμα και αν για κάποιους οριστεί ένα τέλος, αποδεχτείτε το, γιατί θα φέρει μια καινούρια αρχή. Για αρκετούς, το 2020, μπορεί να αποδειχτεί και χρονιά γάμου. Ακόμη και μέσα από την εξέλιξη των αισθηματικών, να αλλάξει ο τρόπος ζωής σας μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πάντως, φροντίστε να βρίσκεστε πιο κοντά στον πραγματικό σας εαυτό και μην παίρνετε αποφάσεις ή ρίσκα την περίοδο των εκλείψεων και όταν ο Άρης είναι ανάδρομος από αρχές Σεπτεμβρίου, μέχρι μέσα Νοεμβρίου.

Καρκίνος

Το 2020 θα είναι σταθμός, τόσο για τον τομέα των σχέσεων με τους άλλους, όσο και για το μέλλον της καριέρας σας. Οι ευκαιρίες για βελτίωση των συνθηκών της ζωής σας δεν θα λείψουν . Θα πρέπει όμως να είστε πειθαρχημένοι, συνεργάσιμοι με τους ανωτέρους σας, ευέλικτοι την ώρα των διαφωνιών και υπεύθυνοι στην ανάληψη των καινούριων ευθυνών.

Η πολυαστρία στον Αιγόκερω, που είναι και το κύριο φαινόμενο της χρονιάς αυτής, φέρνει μια νέα εποχή στον τομέα των σχέσεων τόσο των αισθηματικών, όσο και των κοινωνικών. Βέβαια θα περάσετε πολλά στάδια μέχρι να φτάσετε στην τελική κατάληξη. Εδώ θα κριθεί η ορθότητα των νέων σας επιλογών, το πόσο δίκαιες θα είναι οι νέες αποφάσεις σας και πόσο αμερόληπτη θα είναι η κριτική που θα ασκήσετε.

Οι απαιτήσεις των άλλων δεν θα λείψουν, ούτε οι πιέσεις από αυτούς. Η σύνθεση αυτής της πολυαστρίας θα διαταράξει συχνά τα συναισθήματά σας και θα μπερδέψει τις σκέψεις σας.  Οι περίοδοι των εκλείψεων του Ιουνίου και Δεκεμβρίου θα φέρουν έκτακτες ταλαιπωρίες που πρέπει να αντιμετωπίσετε με γενναιότητα. Μεταξύ των άλλων πρέπει να γίνουν εκκαθαρίσεις από ανθρώπους που δεν σας είναι πλέον χρήσιμοι. Το Φθινόπωρο φανείτε περισσότερο προσεκτικοί στον τομέα των σχέσεων, προκειμένου να αποφύγετε δράματα και ατυχήματα πάσης φύσεως.

Λέων

Για τα αισθηματικά σας υπάρχει μια νέα πορεία που έχει φανεί από πέρυσι. Αποφασίστε ότι σας βοηθά ψυχολογικά να νιώσετε ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι.  Οι αποφάσεις στη δική σας περίπτωση είναι δύσκολη υπόθεση. Μπερδεύετε συχνά το συναίσθημα με τη λογική και η απόφαση δεν είναι πάντα εύστοχη.

Ο Ουρανός δε στον Ταύρο συμβάλλει στο να λοξοδρομήσετε, ή να αντιδράσετε βίαια την ώρα που δεν θα πρέπει.  Δείτε αν αυτό που έχετε ωφελεί τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει και αποφασίστε αν αυτό που παίρνετε σας κάνει καλύτερους. Ακόμα όμως και αν προκύψουν χωρισμοί, θεωρούνται αναπόφευκτοι και θα πρέπει να τους αποδεχτείτε στωικά. Άλλωστε κάθε τέλος φέρνει μια καινούρια αρχή και αυτό θα το βιώσετε πολύ το 2020.

Παρθένος

Αισθηματικά, το 2020 παρουσιάζει ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, σχηματίζει καλύτερες όψεις με τον Κρόνο και τον Δία στον Αιγόκερω και αυτό συμβάλλει στην εξέλιξη μιας καινούριας σχέσης, ή στην βελτίωση της παλιάς. Για αρκετούς θα είναι χρονιά γάμου, ή προετοιμασίας απογόνου.

Επειδή όμως είστε άνθρωποι περίεργοι, υπάρχει και η πιθανότητα να παρασυρθείτε για λίγο από επικίνδυνους πειρασμούς. Στο τέλος όμως, ένα περιστατικό, ή ένας τρίτος παράγοντας θα σας σώσει.

Ζυγός

Τα αισθηματικά σας θα είναι η μεγάλη αρένα του 2020. Ίσως είναι η τελευταία και η πιο δύσκολη χρονιά της περιόδου που κλείνει. Τόσο η πολυαστρία στον Αιγόκερω, όσο και ο ανάδρομος Άρης στον Κριό, από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου του 2020 θα σας δοκιμάσουν ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα. Όσοι είστε μόνοι, μην αρχίσετε κάτι σοβαρό πριν το τέλος Μαρτίου και μετά το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι δεσμευμένοι αντιμετωπίστε με ψυχραιμία και υπομονή την ψυχολογική κρίση του συντρόφου σας, ή την εριστική του συμπεριφορά. Μη διστάσετε να υποδείξετε με αντικειμενικότητα τα λάθη του, αλλά συνάμα και με ευγένεια. Όσοι υποχρεωθείτε να χωρίσετε, αποδεχτείτε το γεγονός. Η κρίση, η απώλεια, η απογοήτευση του 2020 θα φέρει αποκατάσταση το 2021.

Σκορπιός

Πνέει άνεμος ανανέωσης. Η πορεία του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου συνεχίζεται και η επιρροή της πολυαστρίας στον Αιγόκερω μαζί του, βελτιώνεται. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα έχουν χαρακτήρα αποκατάστασης για τις ταλαιπωρίες που έχετε περάσει μέχρι σήμερα. Η περίοδος των εμπειριών και της διαμαρτυρίας τελειώνει, από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο και από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο, θα μεσολαβήσουν σημαντικά, ανανεωτικά διαστήματα.

Θα περιορίσετε τα λάθη από δικής σας πλευρά, θα γίνετε πιο προσαρμοστικοί στην πραγματικότητα που θα αναπτυχθεί, θα νιώσετε περισσότερο ελεύθεροι και θα αλλάξει αισθητά ο ρυθμός και οι συνθήκες των σχέσεών σας, τόσο των αισθηματικών, όσο και των κοινωνικών. Όσο και αν επιμένετε σε παλιές συνήθειες και συνταγές, θα πειστείτε ότι πρέπει να πάτε μερικά βήματα παραπέρα και να αφήσετε πίσω σας, ένα παρελθόν που είναι πλέον «νεκρό»!

Μη χάνετε πολύτιμο χρόνο, μην αφήνετε ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες και μην αρνείστε στον εαυτό σας το δικαίωμα της δοκιμής.

Τοξότης

Η χρονιά είναι μεταβατική και επεισοδιακή. Οφείλεται στις εκλείψεις που θα την σημαδέψουν, τόσο τον Ιούνιο, όσο και τον Δεκέμβριο. Δεν σημαίνει καταστροφή, ή χωρισμό. Σημαίνει όμως ότι οι άνθρωποι που σας αφορούν, τόσο ερωτικά, όσο και συναισθηματικά, είτε γιατί θα έχουν προβλήματα που δεν είχαν υπολογίσει, είτε γιατί θα διαφοροποιηθεί η συμπεριφορά τους απέναντι σας, η ατμόσφαιρα των σχέσεών σας θα ηλεκτριστεί, ή θα διαταραχτεί.

Εδώ θα χρειαστεί να μείνετε ψύχραιμοι και όχι βιαστικοί σε δηλώσεις ή σε αποφάσεις, σε κρίσεις, ή σε επικρίσεις. Παρακολουθήστε τις εξελίξεις, διατηρήστε αλώβητο το συναίσθημα την ώρα των κρίσεων και αφού κάνετε τους σωστούς υπολογισμούς, καταλήγετε σε συμπεριφορά.

Το 2020 θα σας οδηγήσει και σε ενδιαφέρουσες καινούριες εμπειρίες, ιδιαίτερα όσους είστε περισσότερο ανεξάρτητοι, ενώ οι συμπτώσεις και οι εξελίξεις θα παίξουν περισσότερο βαρύνοντα ρόλο, το Φθινόπωρο της χρονιάς αυτής. Κλείνοντας ο χρόνος θα ξέρετε τι έχετε και τι δεν έχετε, τι πρέπει να επιλέξετε και ποιον δρόμο να ακολουθήσετε.

Αιγόκερως

Ένα ξεκίνημα, ιδιαίτερα στον αισθηματικό τομέα, απαιτεί γρήγορη και αποφασιστική αντιμετώπιση. Αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου να οδηγηθείτε στη διάλυση όλων των εκκρεμοτήτων που θυμίζουν άσχημες στιγμές του παρελθόντος. Μέχρι το τέλος Ιουνίου δραστηριοποιηθείτε για να τελειώσουν οι διαφωνίες, οι έριδες και οι νομικές περιπλοκές. Αλλά και το Φθινόπωρο, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο, οι πλανητικές όψεις θα δοκιμάσουν τις σχέσεις σας, τόσο τις προσωπικές, όσο και τις κοινωνικές.

Ίσως να είναι η μοίρα που έρχεται να δοκιμάσει την ευθυκρισία και την αντοχή σας, μέσα από αλλοπρόσαλλες, νευρώδεις και άδικες συμπεριφορές τρίτων προς εσάς. Πολλοί θα σκεφτείτε το διαζύγιο, ή τον χωρισμό. Άλλοι θα ποντάρετε σε ένα γάμο, πιθανότατα δεύτερο, για τον οποίο όμως, διστάζετε αρκετά, χωρίς να ξέρετε τον λόγο. Παρακολουθήστε τις εξελίξεις του τομέα αυτού, κρατήστε αποστάσεις ασφάλειας, γίνετε περισσότερο στωικοί, αλλά όχι απογοητευμένοι και πάρτε την τελική θέση λίγο πριν κλείσει τον κύκλο της η χρονιά αυτή.

Υδροχόος

Η κατάσταση θα είναι μεταβλητή, όχι άσχημη, αλλά ούτε και σταθερή.  Θα περάσετε πολλές φάσεις συγκινήσεων και συναισθημάτων. Θα αμφιταλαντευθείτε κάθε φορά που θα θέλετε να πάρετε μια σημαντική απόφαση. Καλύτερα να καθυστερήσετε παρά να βιαστείτε. Θα δελεαστείτε από διερχόμενους πειρασμούς . Σκεφτείτε πριν ενδώσετε! Η αυτοσυγκράτηση ωφελεί.

Οι πλανητικές όψεις σε όλη τη διάρκεια του 2020 δεν ενισχύουν αυτόν τον τομέα όσο θα θέλατε. Σας δίνουν όμως την ευκαιρία να συνειδητοποιήσετε μερικές αλήθειες, που ήταν κρυμμένες τα προηγούμενα χρόνια και βάσει αυτών να πάρετε θέσεις. Πρώτον να συμμορφωθείτε με το κυρίαρχο κλίμα αλλά και ταυτόχρονα να επιδιώξετε μια καλύτερη συνεννόηση με τον σύντροφό σας.

Δεύτερον, αν είναι απαραίτητο, να καταλήξετε σε έναν χωρισμό που θα σας λυτρώσει από μια πολυετή σκλαβιά που έχετε υποστεί.

Ιχθείς

Το μεγάλο κεφάλαιο των αισθηματικών θα είναι ενεργό και αυτό, ιδιαίτερα στους νεότερους ηλικιακά του ζωδίου σας. Θα παιχτούν πολλά σενάρια στην πορεία της χρονιάς, θα γοητεύσετε αλλά και θα δελεαστείτε, θα κερδίσετε κάποια στιγμή, αλλά θα χάσετε κάποια άλλη. Προβλέπονται λοιπόν υπαρκτά σε δράση και σε εξέλιξη, αλλά προς το παρόν η χρονιά δεν θα είναι καθοριστική για αυτά. Θα την χαρακτήριζα μεταβατική και με εναλλαγές εμπειριών.

Στα αισθηματικά επίσης, υπάρχει και η εξής εκδοχή: να κάνετε μια καινούρια σχέση την οποία θα πρέπει να κρατήσετε μυστική, ή να γίνετε θύμα της γοητείας ενός ανθρώπου, τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020.

Ο έρωτας όμως αυτός που θα εκπροσωπεί ο άνθρωπος που θα γνωρίσετε, θα αποδειχτεί στην πορεία του χρόνου λαθραίος, ή ανέφικτος για να συνεχίσει να υπάρχει ή να επιβιώνει.