Τα δύο στοιχεία του χαρακτήρα μας που μας κάνουν να δείχνουμε αντιπαθητικές

Μπορεί και να σε ενδιαφέρει το θέμα.
Τα δύο στοιχεία του χαρακτήρα μας που μας κάνουν να δείχνουμε αντιπαθητικές

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν ανήκεις στο club των γυναικών που συνήθως δεν συμπαθούν οι φίλοι των φίλων σου, ενώ εσύ η ίδια θεωρείς πως είσαι η ψυχή της παρέας και ο πιο γλυκός άνθρωπος πάνω στη γη, σου έχουμε νέα.

Μπορεί να μην φταις εσύ που δείχνεις αντιπαθητική, αλλά αν το να μη σε συμπαθούν οι άνθρωποι που γνωρίζεις είναι συχνό φαινόμενο, σημαίνει πως κάτι κάνεις λάθος στο τρόπο με τον οποίο εκφράζεις τον εαυτό σου στις κοινωνικές συναναστροφές.

Αν αυτό το γεγονός σε στεναχωρεί και σε κλείνει σε μια πλαστή εικόνα, θα σου παρουσιάσουμε δυο στοιχεία που ίσως έχεις και πρέπει να αλλάξεις.

Είσαι ντροπαλή

Κανείς δεν αντιπαθεί κάποιον επειδή είναι ντροπαλός, το αντίθετο. Αυτό όμως που μπορεί να προκύψει μέσα από τη συστολή σου είναι να δείχνεις απόμακρη και «ξινή».

Είναι μια άμυνα που υιοθετούν οι ντροπαλοί άνθρωποι μέσα στην οποία νιώθουν περισσότερο ασφαλείς. Φυσικά δεν σου λέμε να σταματήσεις να ντρέπεσαι από τη μια μέρα στην άλλη, όμως προσπάθησε να διαχειριστείς λίγο καλύτερα τη εικόνα σου την επόμενη φορά.

Μιλάς πολύ

Εδώ ερχόμαστε σε πλήρη αντίθεση με αυτό που λέγαμε πιο πάνω. Αν είσαι η ψυχή της παρέας, αν συνηθίζεις να μιλάς αδιάκοπα και με περίσσεια άνεση σε άτομα που μόλις γνώρισες το πιο πιθανό είναι να σε θεωρήσουν για κουραστική.

Πράγμα που σε δεύτερο χρόνο θα σε κάνει να δείχνεις αντιπαθητική. Προσπάθησε να «διαβάσεις» περισσότερο το ύφος της εκάστοτε παρέας και όταν καταλάβεις πως τους έχεις κερδίσει… γίνε η πολυλογού που είσαι.

Αυτά τα δυο χαρακτηριστικά φαίνεται πως μας βάζουν μια ταμπέλα η οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν μας αρμόζει καθόλου. Μείνε ο εαυτός σου αν είσαι καλά με αυτό, αν όχι προσπάθησε να διαχειριστείς όσα νιώθεις τις πρώτες στιγμές μιας γνωριμίας.