Smirting: Το νέο είδος φλερτ που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ έως τώρα

Σε μια εποχή που το φλερτ είναι καθαρά υπόθεση... διαδικτυακή, ο νέος αντικαπνιστικός νόμος ήρθε για να μας θυμίσει τι πάει να πει real time προσέγγιση.
Smirting: Το νέο είδος φλερτ που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ έως τώρα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως ένας κυβερνητικός νόμος θα μπορούσε να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και να προκαλέσει ερωτικά σκιρτήματα;

Κι όμως αυτό φαίνεται πως συμβαίνει μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα μαγαζιά. Με την κωδική ονομασία «smirting» που προκύπτει από τις λέξεις smoking & flirting, ορίζεται το φλερτ που αναπτύσσεται μεταξύ των καπνιστών έξω από τα καφέ και τα μπαρ της πόλης.

Λίγο οι χαμηλές θερμοκρασίες, λίγο η αναζήτηση αναπτήρα και δεν θέλει πολύ ακόμα για να αναπτυχθεί μια οικειότητα που μπορεί να εξελιχθεί σε αίσθημα.

Μπορεί η εποχή μας να βιώνει το φλερτ σχεδόν αποκλειστικά μέσω των social media, όμως η αλήθεια είναι πως το smirting κατευνάζει οποιαδήποτε συστολή, αφού η κουβέντα μεταξύ δυο ανθρώπων που πρέπει να συνυπάρχουν στο κρύο για λίγα λεπτά, δεν μπορεί να μη σου δημιουργήσει επιθυμία για φλερτ.

Smirting: Το νέο είδος φλερτ που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ έως τώρα

Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση είχε σκεφτεί και αυτή τη παράμετρο πριν θέσει σε εφαρμογή τον αμφιλεγόμενο νόμο, το σίγουρο όμως είναι πως εκτός από καθαρή ατμόσφαιρα και ρούχα που πλέον δεν μυρίζουν, θα μπορούμε να απολαμβάνουμε και νέες γνωριμίες στις εξόδους μας.

Το σίγουρο είναι πως όσα ζευγάρια προκύψουν με αυτό τον τρόπο, θα έχουν ένα πρόβλημα λιγότερο. Τη γκρίνια που υπάρχει όταν ο ένας από τους δυο σε μια σχέση δεν καπνίζει!