Tι θεωρείται στη πραγματικότητα απιστία; Έρευνα αποκαλύπτει

Όχι, δεν είναι μόνο η ερωτική επαφή.
Tι θεωρείται στη πραγματικότητα απιστία; Έρευνα αποκαλύπτει

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η απιστία αντικειμενικά είναι ένα από τα πιο συχνά θέματα σε κάθε τραπέζι συζήτησης καθώς όλοι μας έχουμε να διηγηθούμε κάτι που μας συνέβη, κάτι που ακούσαμε, ή κάτι που βίωσε… όχι εμείς, κάποια φίλη μας.

Η αλήθεια είναι πως ως απιστία ορίζουμε την ερωτική συνεύρεση ενός συντρόφου με τρίτο πρόσωπο, όμως στη πραγματικότητα είναι στα αλήθεια έτσι;

Πόσο σωστός ορισμός μπορεί να είναι αυτός που μας έρχεται πρώτος στο μυαλό;

Μια έρευνα βάλθηκε να διαλευκάνει κάποια από τα αιώνια ερωτήματα σχετικά με την απιστία και με το τι θεωρεί η πλειοψηφία απιστία με τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι άκρως εντυπωσιακά.

Σίγουρα ένα σφίξιμο στο στομάχι θα μας πιάσει.

1. Το 60% θεωρεί απιστία ακόμα και την επικοινωνία με κάποιον πρώην για τον οποίο τρέφεις συναισθήματα. Αυτό δεν συνεπάγεται ερωτικό σκίρτημα, αρκεί μόνο ένα τηλεφώνημα για τα γενέθλια. Μας ακούγεται κάπως αυστηρό εδώ που τα λέμε.

2. Το 80% θεωρεί απιστία την αποστολή προκλητικών φωτογραφιών ακόμα και αν αυτό δεν περιλαμβάνει πως θα υπάρξει συνάντηση. Η αλήθεια είναι πως εδώ το ποσοστό φαίνεται μικρό καθώς μόνο όταν πιάσεις τον σύντροφο σου στα πράσα επί τω έργω θα καταλάβεις πόσο πληγωμένη μπορεί να νιώσεις.

Tι θεωρείται στη πραγματικότητα απιστία; Έρευνα αποκαλύπτει

3. Το 70% θα χωρίσει τον σύντροφο του αν μάθει πως αντάλλαξε έστω και φιλί με κάποιο άλλο πρόσωπο. Μπορεί να μην ακούγεται απιστία, αλλά στη πραγματικότητα είναι και μάλιστα το φιλί που θεωρείται η πιο τρυφερή πράξη αγάπης, θα πονάει πάντα παραπάνω.

4. Το 25% των γυναικών θεωρεί την επίσκεψη του συντρόφου σε strip show απιστία και χαιρόμαστε που το ποσοστό είναι σχετικά μικρό, καθώς κάπου υπερβαίνει τη λογική.

Αφού λύσαμε το τι σημαίνει απιστία, ήρθε ο καιρός να μας διαφωτίσει μια έρευνα για τη θεωρία: «Αν δεν το μάθει ο άλλος, δεν συνέβη ποτέ» που «παίζει» πολύ στις μέρες μας.