Τα 5 πιο αποτυχημένα ριάλιτι που προβλήθηκαν ποτέ στην ελληνική τηλεόραση

Ευχόμαστε την μη αναβίωσή τους.
Τα 5 πιο αποτυχημένα ριάλιτι που προβλήθηκαν ποτέ στην ελληνική τηλεόραση

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η είδηση της αναβίωσης του «Big Brother» από τη νέα χρονιά έπεσε στις ζωές μας σαν κεραυνός εν αιθρία.

Ποιος θα σκεφτόταν πως μετά από 20 περίπου χρόνια θα είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και πάλι το ριάλιτι που έβαλε στις ζωές μας την λογική κλειδαρότρυπας, τους παίχτες που άραζαν όλη μέρα σε έναν καναπέ φορώντας γυαλιά ηλίου και τους καυγάδες απείρου κάλλους που μας κράταγαν σε εγρήγορση κάθε νύχτα;

Όπως και να έχει τον «Μεγάλο Αδερφό» στην εποχή του τον αγαπήσαμε καθώς ήταν το πρώτο ριάλιτι εγκλεισμού, ενώ μπρος σε όσα ακολούθησαν θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και αθώο στην εποχή που προβλήθηκε.

Παρόλα αυτά, μιας και βιώνουμε τηλεοπτική αναβίωση πολλών και διαφόρων προγραμμάτων, ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τα 5 πιο αποτυχημένα ριάλιτι που πέρασαν ποτέ από την μικρή μας οθόνη κάνοντας μια και μόνο ευχή: Να μην επιθυμήσει κανένας τηλεοπτικός σταθμός να τα επαναφέρει στο τηλεοπτικό μας τοπίο.

The Wall

To 2003 o ΑNT1 αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του «The Wall» σε μια εποχή κατά την οποία η «Φάρμα» στο Mega έκανε θραύση. Το σκηνικό ήταν απλό. Δυο σπίτια, μια βίλα και ένας σχεδόν στάβλος και κάποιοι παίχτες που τσακώνονταν ψηφίζοντας ο ένας τον άλλον σε ποια πλευρά του τοίχου θα διανυκτερεύσουν.

Αν δεν σου λένε τίποτα όλα αυτά, υπάρχει ένα όνομα που θα λύσει τις απορίες: Ρούλα Βροχοπούλου.

The Gym Show

Μεταφερόμαστε στο μακρινό 2002 και συγκεκριμένα στη πρώτη και τελευταία φορά που το Star έκανε προσπάθεια να ενταχθεί στο κύκλο των ριάλιτι που εκείνη τη περίοδο μεσουρανούσαν. Το «Gym Show» αποκλείεται να το θυμάσαι όχι μόνο επειδή ήταν τόσο αδιάφορο αλλά και επειδή «κόπηκε» λίγα επεισόδια μετά τη πρεμιέρα του ύστερα από παρέμβαση του ΕΣΡ.

Mission

Όταν ο μετρ του είδους Ανδρέας Μικρούτσικος αποφάσισε να παρουσιάσει το action ριάλιτι εγκλεισμού «Mission» κανείς δεν πίστευε πως θα περνούσε τόσο αδιάφορο καθώς και πως θα έμενε στην ιστορία των πιο αποτυχημένων προγραμμάτων με χρυσά γράμματα.

Η πληροφορία που μπορεί να σε κάνει να θυμηθείς κάτι από αυτό το πρόγραμμα, είναι τα θέματα θυμού που είχαν οι περισσότεροι από τους διαγωνιζόμενους.

Big Mother

«Το «Big Brother» πάει τέλεια, σκέψου να βάλουμε μαζί και τις μαμάδες τους…». Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι ιθύνοντες του σταθμού σε μια προσπάθεια τονωτικής ένεσης του ριάλιτι. Ωστόσο η σκέψη δεν ήταν σωστή και για αυτόν το λόγο κανείς δεν θυμάται πως κάποτε σε κάποιο τηλεοπτικό σπίτι συνυπήρχαν παίχτες μαζί με τις μαμάδες τους.

Μια νύφη για τον γιο μου

Μιας και πιάσαμε τις μανούλες, θυμηθήκαμε και μια ακόμα μεγάλη στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης. Μπορεί να μη θεωρείται καθαρόαιμο ριάλιτι καθώς δεν υπήρχε κάμερα όλο το εικοσιτετράωρο. Ωστόσο υπήρχε κάμερα την ώρα που επίδοξες πεθερές γνώριζαν και αξιολογούσαν τα κορίτσια που ήθελαν να παντρευτούν το γιο τους, συντηρώντας για πάντα τον μύθο τους…

Κάποια δεν τα θυμάσαι, κάποια -δυστυχώς-  δεν μπορείς να τα ξεχάσεις. Μακάρι όμως να μπορούσαμε να τα αποβάλλουμε μια για πάντα όλα από τη μνήμη μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα.