Χώρισες, ε και; Τα τρία πράγματα που μπορείς επιτέλους να απολαύσεις

Ο χωρισμός δεν είναι μόνο ένας μικρός θάνατος, είναι σε πολλές περιπτώσεις και μια μεγάλη ανακούφιση.
Χώρισες, ε και; Τα τρία πράγματα που μπορείς επιτέλους να απολαύσεις

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Συνηθίζουμε να λέμε πως ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος -φυσικά και είναι- σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, είναι και μια δεξαμενή ανακούφισης. Είναι άκρως φυσιολογικό ακόμα και αν εσύ έδωσες το τέλος στη σχέση, να αισθάνεσαι πόνο και θλίψη.

Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα δεν θα τιμούσες τη σχέση που τελείωσε, ωστόσο πριν κλειστείς στον εαυτό σου για να «θρηνήσεις» την χαμένη αγάπη πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις.

Όσο ρομαντική και αν είσαι, όσο ιδανικός και αν έμοιαζε να ήταν ο δεσμός σας, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που καταπίεσες στη προσπάθεια σου να συνυπάρξεις με τον σύντροφο σου και μάντεψε! Πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσεις να το κάνεις.

Εδώ σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 5 πράγματα που ίσως σε πίεζαν και τώρα ήρθε η ώρα να τα θυμηθείς, για να ανακουφιστείς και να χαμογελάσεις πλατιά!

Χώρισες, ε και; Τα τρία πράγματα που μπορείς επιτέλους να απολαύσεις

1. Δεν χρειάζεται να συναναστρέφεσαι άτομα που ούτε καν… συμπαθείς

Όλοι οι άνθρωποι«ανεχόμαστε» ανθρώπους της ζωής του συντρόφου μας γιατί πολύ απλά σεβόμαστε τις επιλογές του. Πως σου φαίνεται που δεν θα χρειαστεί να ξανά συναντήσεις τους φίλους που είχαν εισβάλλει στη ζωή σου χωρίς τη θέληση σου;

Τέτοια ώρα κάποτε θα ετοιμαζόσουν να τους συναντήσεις, ενώ μέσα σου θα αγανακτούσες, τώρα μπορείς απλά να αράξεις και να δεις Νetflix.

2. Σε πρώτο πλάνο και πάλι οι κολλητές

Μπορεί να μη σου επέβαλε ποτέ να μη δεις τις φίλες σου, αλλά εσύ ζήλευες λίγο τότε που εκείνες έβγαιναν ενώ εσύ ήσουν μαζί του στον καναπέ. Πλέον δεν έχεις να καταπιέσεις κανένα «θέλω» στο όνομα καμίας γκρίνιας!

Πάρε τις φίλες σου τηλέφωνο αμέσως…

Χώρισες, ε και; Τα τρία πράγματα που μπορείς επιτέλους να απολαύσεις

3. Να μην ξεχνάμε και το φλερτ

Το φλερτ δεν είναι αμαρτία, ωστόσο εσύ είσαι καλό κορίτσι και δεν ενέδωσες ποτέ στο «παιχνίδι» που σου έκανε ο τύπος που σου άρεσε λίγο. Η αλήθεια είναι πως ο έρωτας δεν περνάει με έρωτα, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να θυμηθείς εκείνο το υπέροχο σπορ που είχες εδώ και καιρό ξεχάσει.

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν δύο όψεις, έτσι συμβαίνει και στον χωρισμό. Είναι στο χέρι σου αν θα επιλέξεις να δεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων την ώρα που νιώθεις να τελειώνει ο κόσμος.

Όμως πίστεψε μας, ούτε ο κόσμος τελείωσε, ούτε η ζωή. Απλά ήρθε η ώρα που αποφάσισες να κλείσεις ένα κεφάλαιο.