Σαλάτα για πρωινό; Γιατί οι διατροφολόγοι λένε «ναι»

Μάθε τα οφέλη που δώσει στην υγεία σου μια φρέσκια σαλάτα το πρωί.
Μας πρόδωσε ο καλύτερός μας φίλος: Οι αλήθειες που μας κρύβουν τα delivery

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει να τρώμε σαλάτες για πρωινό, όμως θα ήταν δώρο για την υγεία μας να ξεκινήσουμε να τις εντάσσουμε στο πρωινό μας διατροφολόγιο.

Όσο εμάς μας… ξενίζει λίγο η ιδέα να συνοδεύει μια πράσινη σαλάτα τον καφέ μας, κάποιοι πολιτισμοί συνηθίζουν να ξεκινούν με σαλάτα την ημέρα τους και μάλιστα πρόσφατα αποδείχθηκαν και τα οφέλη που χαρίζει στην υγεία αυτή η συνήθεια.

Ποια είναι αυτά;

Μας φτιάχνει το κέφι

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σαλάτας σε σύνθετους υδατάνθρακες και σε συνδυασμό με τις ελάχιστες θερμίδες που περιέχει, κάνει τον νου μας πιο οξύ. Επίσης φαίνεται πως η ενέργεια που χαρίζει ειδικά αν εμπλουτίσεις τη σαλάτα σου με ξηρούς καρπούς ή αυγό, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου είδους πρωινό.

Μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο;

Σαλάτα για πρωινό; Γιατί οι διατροφολόγοι λένε «ναι»

Δεν φουσκώνουμε

Μετά από κάποια «βαριά» πρωινά γεύματα, μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως την υπόλοιπη μέρα νιώθεις φουσκωμένη. Καταναλώνοντας όμως μια χορταστική πράσινη σαλάτα λόγω των αδιάλυτων φυσικών ινών θα παρατηρήσεις πως αυτή η αίσθηση θα εξαλειφθεί σχεδόν αυτόματα. Κυρίως αν τη συνοδεύσεις με πράσινο τσάι.

Βοηθά στο αδυνάτισμα

Είπαμε και παραπάνω πως οι σαλάτες περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, αυτό από μόνο του θα μας κάνει εκτός από το να αισθανθούμε ευεξία να δούμε και διαφορά στη ζυγαριά μας. Σκέψου ενώ έχεις συνηθίσει να τρέφεσαι με υψηλά θερμιδικά γεύματα ακόμα και αν αυτά είναι δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, το πώς θα αλλάξει ο μεταβολισμός σου όταν αυτό πάψει να υφίσταται.

Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το γεύμα που συνήθιζες να τρως το πρωί με μια σαλάτα και θα καταλάβεις σε λίγο καιρό πόσο καλό θα κάνεις στην υγεία σου.