Κουίζ: Μόνο 2/10 αναγνωρίζουν την ελληνική ταινία από το σπίτι! Εσύ;

Ποιος τα ξεχνάει ρε παιδιά;
Κουίζ: Μόνο 2/10 αναγνωρίζουν την ελληνική ταινία από το σπίτι! Εσύ;

Τα είδαμε, τα ξαναείδαμε, τα συνδέσαμε άρρηκτα με παλιές δεκαετίες.

Τα σπίτια αυτά «φιλοξένησαν» τρεις από τις διασημότερες ελληνικές ταινίες.

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο…

Τι σου θυμίζει;

Κουίζ: Μόνο 1/10 αναγνωρίζει σε ποια ελληνική ταινία είδαμε αυτό το σπίτι! Εσύ;

Το σπίτι της φωτογραφίας, είναι η οικία του ζεύγους… Κοκοβίκου.

Εκεί, όπου ο Αντωνάκης και η κυρία Ελένη στην ταινία, «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» μας χάρισαν τηλεοπτικές στιγμές, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

 

Το σπίτι του Αντωνάκη, που βρίσκεται στην Πλάκα, στην οδό Τριπόδων 32, είναι ανάμεσα στα δεκαπέντε ακίνητα νεοκλασικά και διατηρητέα τα οποία δόθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για να αξιοποιηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων» μάλιστα στην αυλή του σπιτιού (κτίσθηκε στις αρχές του 1800 και στέγαζε την τουρκική στρατιωτική διοίκηση) καθώς και στο οικόπεδο έχουν γίνει εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές. Στη νοτιοδυτική γωνία η σκαπάνη ανακάλυψε ότι παλιά λειτουργούσαν δημόσια ουρητήρια.

Δείτε πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η θρυλική ταινία, στο βίντεο που ακολουθεί…

Σπίτι Νο2

Κουίζ: Μόνο 2/10 αναγνωρίζουν την ελληνική ταινία από το σπίτι! Εσύ;

Δυο πασίγνωστες ελληνικές ταινίες. Και οι δυο γυρίστηκαν στο συγκεκριμένο σπίτι.

Τις έχεις δει και τις δυο πάνω από 50 φορές (το λιγότερο). Για να σε βοηθήσουμε λίγο η πρωταγωνίστρια και στις δυο ταινίες είχε…ξανθά μαλλιά.

Τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια λοιπόν; Δες προσεκτικά τη φωτό και σκέψου πού το έχεις ξαναδεί αυτό το σπίτι. Αν βρεις και τις δυο ταινίες είσαι φαινόμενο.

Αν βρεις μόνο τη μία και πάλι νικητής θεωρείσαι. Αν δεν τα καταφέρεις πιο κάτω θα βρεις την απάντηση. Δεν κλέβουμε όμως. Μπορείς να τα καταφέρεις με την αξία σου. Για να σε δούμε…

Σωστή απάντηση: Στο συγκεκριμένο σπίτι γυρίστηκαν οι ταινίες «Η Αλίκη στο ναυτικό» και «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο».

What's Next