Η νέα τεχνική για να εφαρμόζουμε σωστά το ρουζ μας ξετρέλανε

«Πάγωσε» τώρα την παλιομοδίτικη τεχνική με το στημένο χαμόγελο.
Το σωστό makeup τρικ για να μεγαλώσεις και να ξεκουράσεις τα μάτια σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Πρόκειται για το πιο επικίνδυνο οπτικά προϊόν μακιγιάζ, αφού η ισορροπία ανάμεσα στο σωστό και το λάθος ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί. Με την έλλειψη του ρουζ συχνά παραπέμπεις σε… μούμια, μα με την υπερβολή του σε κλόουν.

Για όλα υπάρχει λύση, όμως! Μάθε τον σωστό τρόπο και ανάδειξε τα γοητευτικά ζυγωματικά και τα πιο γλυκά μήλα σου.

Ολόκληρη η φιλοσοφία που γέννησε την ύπαρξη και την ανάγκη του είναι για να μιμούμαστε τα ροδαλά αναψοκοκκινισμένα μάγουλα όλες τις ώρες της ημέρας, ώστε να φαινόμαστε πιο φυσικές. Με το να βάζουμε ένα χρώμα μέχρι τα αυτιά σίγουρα ξεφεύγει από τον ίδιο τον λόγο που επινοήθηκε.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Διάλεξε μια απόχρωση φυσική που να ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου, αλλά και στα χρώματά σου.

Ξεκίνα με ένα bronzer και σχημάτισε ένα «ε» ή ένα «3» αντίστοιχα, κάτω από το κόκκαλο του ζυγωματικού σε κάθε πλευρά. Άπλωσε το ομαλά, πρόσεχε να μην κάνει μπαλώματα και σταμάτησε το στη μέση του μάγουλου.

Η νέα τεχνική για να εφαρμόζουμε σωστά το ρουζ μας ξετρέλανε

Τώρα είναι στιγμή να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του το… ρουζ. Πάρε μια μικρή ποσότητα με το πινέλο και με περισσότερο κάθετες κινήσεις εφάρμοσε το κεντρικά στα μάγουλα. Σε περίπτωση που θέλεις να τσιμπήσεις λίγο παραπάνω (λίγο, όμως) την ένταση πρόσθεσε λίγη ακόμα με το πινέλο. Προτίμησε τη μέθοδο «χτίσιμο» για να μπορείς να πετύχεις το less is more, διαφορετικά θα τρίβεις για να φύγει και το κακό θα πολλαπλασιαστεί.

Ολοκλήρωσε το τέλειο μακιγιάζ!

Με καθαρό πινέλο κάνε το απαιτούμενο blending, ή αλλιώς την ένωση του bronzer με το ρουζ σαν να σβήνουν αρμονικά το ένα πάνω στο άλλο.

Στο τέλος, πρόσθεσε, αυτή τη φορά πάνω στο κόκκαλο, ένα highlighter, είτε σε σκόνη, είτε σε υγρή μορφή. Το προϊόν λάμψης θα εξουδετερώσει κάθε πινελιά που μπορεί να έχει ξεφύγει εκτός των ορίων της επιτρεπόμενης ζώνης, ενώ θα σου χαρίσει την φωτεινότητα που θα κάνει το αποτέλεσμα να μοιάζει επαγγελματικό.

Να που το ντεγκραντάρισμα χρωμάτων μπορεί να γίνει το πιο ενιαίο χρώμα!