Pole dancing: Ο χορός με τα πολλαπλά οφέλη για το κορμί και τον οργανισμό μας

Θεωρείς μηχανικές και βαρετές τις ασκήσεις στο γυμναστήριο και ψάχνεις αυτό το κάτι διαφορετικό; Εδώ είσαι!
Pole dancing: Ο χορός με τα πολλαπλά οφέλη για το κορμί και τον οργανισμό μας

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Εκρηκτικός συνδυασμός χορού και ασκήσεων που ενδυναμώνουν ολόκληρο το σώμα σου με ποικίλους τρόπους θα αποδώσει καρπούς και στην εξωτερική σου εμφάνιση.

Το χειμώνα μπορούμε να τρώμε περισσότερο απενοχοποιημένα, ωστόσο, στο πίσω μέρος του μυαλού μας  η εποχή αυτή αποτελεί και την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για το επόμενο καλοκαίρι. Για να μην τρέχουμε, λοιπόν, και δεν φτάνουμε πανικόβλητες, μόλις οι πρώτες ανοιξιάτικες ακτίνες του ήλιου μας απειλήσουν περιπαικτικά λειτούργησε προκαταβολικά!

Η εποχή που το pole dancing έφερε τη «ρετσινιά» της ντροπής γιατί ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το βραδινό, αισθησιακό χορό στον στύλο ξεπεράστηκε και τα οφέλη του σε σώμα και πνεύμα υπερνικούν και βασιλεύουν στη γυμναστική αρένα.

Η διάπλαση των μυών αποτελεί συνώνυμο αυτού του εναλλακτικού τρόπου εκγύμνασης. Η αντοχή στην αναρρίχηση κατά μήκος του στύλου, αλλά και η σταθερότητα στις κινήσεις σου θα επιφέρουν και την επιθυμητή σύσφιξη, ενώ οι πειθαρχημένοι μύες σου θα δουλεύουν παράλληλα σε μια συντονισμένη συχνότητα.

Αυτό που μπορεί να μην ξέρεις είναι ότι αυτή η μία ώρα προπόνησης είναι διαλειμματική, αφού μπορείς να παίρνεις ανάσες μετά από κάθε χορογραφία, πράγμα που εκτοξεύει την καύση λίπους και βελτιώνει την καρδιοαγγειακή λειτουργία.

Μην ξεχνάμε, όμως ότι η ο χορός είναι ζωή! Πολλοί, ωστόσο, διστάζουν να ξεκινήσουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο λόγω ηλικίας.

Το pole dancing είναι μια καλή ευκαιρία να ξεπεράσετε αυτό το σκαλοπάτι που σας χωρίζει από το μεγάλο βήμα, καθώς δεν χρειάζεται να έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν και με την εξάσκηση θα είσαι έτοιμη να παρουσιάσεις ολόκληρη χορογραφία.

Άδραξε, λοιπόν, την ευκαιρία και πρόσθεσε αισθησιασμό, γοητεία και χάρη στις κινήσεις και το κορμί σου!