Κρατάς μυστικό; 5 pro tips για να έχεις πάντα τέλεια φρύδια

Η κορνίζα των ματιών σου οριοθετεί το βλέμμα σου!
Κρατάς μυστικό; 5 pro tips για να έχεις πάντα τέλεια φρύδια

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Βλέπεις κι εσύ παλιές φωτογραφίες σου και θέλεις να τις κάψεις όταν τα μάτια σου συναντούν ξανά τις γραμμές-φρύδια που είχες; Ναι, η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η μόδα επιτάσσει πλούσια φρύδια που «γεμίζουν» και γλυκαίνουν ή αντιθέτως, αγριεύουν το πρόσωπό σου εν γένει.

Είναι φοβερό, άλλωστε, πώς ένα τόσο μικρό σημείο σε ολόκληρο το πρόσωπο μπορεί να επηρεάσει την τελική εικόνα σου.

Όπως κάθε φορά που η μόδα επιτάσσει ένα νέο makeup rule γίνονται και πολλές καταχρήσεις. Μολύβια, σκιές, κρέμες, στικ και μόνιμες βαφές βρήκαν μια θέση σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ και χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση από κάθε ηλικία και αποτελούν πρώτη επιλογή τόσο για τις γυναίκες που τους αρέσει το μακιγιάζ, όσο και για εκείνες που παίζουν κρυφτό με το makeup.

Ίσως λόγω της διορθωτικής ιδιότητας που ένα προϊόν έχει πάνω στο ανομοιόμορφο, κάποιες φορές, τριχωτό των φρυδιών.

Ποιες παραμέτρους πρέπει να λάβεις υπόψιν πριν τα βάλεις και πάλι το χεράκι σου;

Διάλεξε το σωστό χρώμα

Φρόντισε η απόχρωση που θα διαλέξεις να είναι όσο το δυνατόν πιο αρμονική με αυτή της φυσικής σου τρίχας. Απόφυγε την σύγχυση ανάμεσα σε χρώμα μαλλιών και φρυδιών γιατί πολλές φορές δεν βαδίζουν αγκαζέ!

Κρατάς μυστικό; 5 pro tips για να έχεις πάντα τέλεια φρύδια

Μυτερή, γαλλική μυτούλα

Η άκρη του μολυβιού πρέπει να είναι καλά ξυσμένη ή στην περίπτωση που επιλέξεις μηχανικό να προτιμήσεις λεπτή μύτη. Ο λόγος είναι ένας: Μπορεί να σχεδιάσει λεπτεπίλεπτα, διακριτικά και να μιμηθεί αντιπροσωπευτικά την τρίχα, με αποτέλεσμα να στέκεται σωστά στα κενά και να μη ξεχειλίζει.

Εάν χρησιμοποιείς κρέμα ή σκιά σε βαζάκι, το πινέλο πρέπει να είναι σε σχήμα πλάκας και αυστηρά κοφτό, ώστε να διατηρεί τις γωνίες του.

Βάλε όρια στο σχήμα σου

Σίγουρα αποτελεί το πιο κρίσιμο σημείο. Οδηγός είναι το ίδιο το φρύδι σου, με κάποια σημεία, στα οποία μπορείς να να επέμβεις στο σχήμα, χωρίς να ξεφεύγεις, όμως, πολύ στο γυμνό δέρμα.

Η καμπύλη της γωνίας πάντα δίνει έκταση στα μάτια μόνο, όμως, εάν υπάρχει ήδη, μην προσπαθήσεις να την «γεννήσεις» με το μαγικό ραβδάκι!

Μην ξεχνάς πως τα ίσια φρύδια αποτελούν την τελευταία τάση που πολλοί γνωστοί οίκοι ομορφιάς προωθούν. Αρκεί να έχουν το απαιτούμενο πάχος.

Κρατάς μυστικό; 5 pro tips για να έχεις πάντα τέλεια φρύδια

Βάψε με ακρίβεια

Το γνωστό “δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο” πιάνει τόπο για μια ακόμη φορά. Ξεκίνα να βάφεις με κανονική ποσότητα από τη μέση και πίσω του φρυδιού. Στο τέλος κάνε ένα απαλό πέρασμα στην εσωτερική πλευρά, εκεί που ξεκινάει, χωρίς να επιμένεις, διότι πρόκειται για το σημείο με τα περισσότερα “κενά” και αποτυπώνεται πιο έντονα το χρώμα.

Λίγο πριν καμαρώσεις το αποτέλεσμα, πάρε ένα βουρτσάκι και πέρασε τα για ομοιομορφία, αφαιρώντας την περιττή ποσότητα.

Τώρα είσαι έτοιμη να σαγηνέψεις προβάλλοντας τη δύναμη της φυσικής σου ομορφιάς!