3 + 1 αλήθειες για τον ύπνο που καμιά μας δεν γνώριζε μέχρι σήμερα

Τα πιο παράδοξα πράγματα που μάθαμε για τον ύπνο.
Μήπως η σχέση σου έχει «πεθάνει»; Τα πέντε σημάδια που σε προϊδεάζουν για τον χωρισμό που έρχεται

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Λένε πως καταλαβαίνεις πότε μεγάλωσες όταν αντιλαμβάνεσαι τον ύπνο ως απόλαυση και όχι ως τιμωρία, και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σοφό. Αν δεν είσαι παιδί το πιο πιθανό είναι πως δεν νιώθεις πως ο ύπνος σου σε καλύπτει.

Μάλλον αυτό ευθύνεται για το γεγονός πως σχεδόν κάθε εβδομάδα μαθαίνουμε και κάτι νέο για το… αγαπημένο μας χόμπι.

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τα πιο παράξενα πράγματα που γράφτηκαν ποτέ για τον ύπνο και η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα από αυτά είναι εντυπωσιακά.

Ο ύπνος με αναμμένο φως παχαίνει

Η εξήγηση είναι επιστημονική και έχει να κάνει με την ορμόνη μελατονίνη η οποία διαταράσσεται από το τεχνητό φως κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πιο συγκεκριμένα έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που κοιμούνται με ανοιχτά φώτα έχουν τη τάση να παίρνουν βάρος πιο εύκολα.

Το ευχάριστο είναι πως το μικρό φωτάκι, το οποίο χρησιμοποιούμε οι περισσότερες, δεν επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες.

Περισσότερες από 8 ώρες ύπνου βλάπτουν την καρδιά

Ξέραμε πως η ιδανική διάρκεια ύπνου είναι το 8ωρο, δεν ξέραμε όμως πως οτιδήποτε παραπάνω από αυτό, θεωρείται περιττός ύπνος ο οποίος μπορεί γίνει βλαβερός για την καρδιά μας.

Ποιος άραγε να κοιμάται παραπάνω από 8 ώρες;

Ο ερχομός ενός μωρού στερεί από τους γονείς έξι χρόνια ύπνου

Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το ερχομό ενός μωρού σε ένα ζευγάρι που αγαπιέται; Φυσικά και όχι, όμως θα έχετε παρατηρήσει πως τα ζευγάρια που έχουν μωρά, συνήθως έχουν και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Κοιμηθείτε τώρα που μπορείτε λοιπόν…

Στον ύπνο θα δείτε αν ταιριάζετε

Δυο άνθρωποι που συνάπτουν σχέση, περνάνε διάφορα στάδια για να καταλάβουν αν ταιριάζουν. Όμως σύμφωνα με έρευνα, ο κοινός ύπνος -χωρίς να υπάρχει κανένα πονηρό υπονοούμενο- θα δείξει αν έχουν καλές πιθανότητες να μείνουν για πάντα μαζί.

Πάντως για καλό και για κακό, αν δεν πάει καλά ο πρώτος ύπνος, δώστε ακόμα μια ευκαιρία.

Δεν ξέρουμε ποια η σχέση σας με τον ύπνο, ξέρουμε όμως πως αν κάτι δεν φτιάχνει με ύπνο ή σοκολάτα, δεν φτάχνει γενικώς…