Επιλογή σωστού foundation: Πώς θα βρεις το προϊόν που σου ταιριάζει

Ολόκληρη επιστήμη και όχι άδικα! Ξεκίνα την προετοιμασία σου λοιπόν και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, γιατί μόνο εσύ ξέρεις το «καλό σου».
Θα έλεγες «ναι» στο απόλυτο trend των σοκολατί χειλιών;

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία «δεν με ικανοποιεί κανένα foundation της αγοράς»;

Κάποιες φορές φταίει το χρώμα, άλλες, πάλι, η διάρκεια και μερικές φορές η κάλυψη ή η θαμπή όψη. Πρόκειται για ανησυχίες που ταλανίζουν το μυαλό σου και είσαι πεπεισμένη πως δεν θα απαλλαγείς ποτέ από αυτόν τον Γολγοθά.

Αγοράζεις ενθουσιασμένη το makeup που σε ξετρέλανε στο κατάστημα καλλυντικών με τα έντονα φώτα και νιώθεις υπέροχα με τη σκέψη ότι αυτή τη φορά τα κατάφερες, μα μόλις φτάνεις στο σπίτι συνειδητοποιείς πως για μια ακόμη φορά έκανες λάθος; Κι όμως, υπάρχει ελπίδα!

Πες αντίο σε αυτό το άχαρο συναίσθημα, απλά απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις που μόνο εσύ ξέρεις.

Πώς αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου;

Η αίσθηση ότι με μια κίνηση θα σπάσει το λείο δέρμα σου, σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με ορατή ξηρότητα ή αντίθετα, η έντονη γυαλάδα που εκκρίνει το πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας και νιώθεις ότι κάνει «σούπα» κάθε τελετουργία μακιγιάζ πάνω σου θα σου δώσει το πρώτο στοιχείο που χρειάζεσαι.

Λάμψη ή ματ τελείωμα;

Το φινίρισμα που θα αποφασίσεις να δώσεις στο καθημερινό σου look, συνδέεται άμεσα με την προηγούμενη ερώτηση, αφού εάν νιώθεις λιπαρή καλό θα ήταν να επιλέξεις ματ υφές για μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ στην ξηρότητα η απάντηση είναι λάμψη για μια όψη υγείας και άνεση που διατηρείται για πολλές ώρες.

Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να νιώθεις ότι γυαλίζεις αλλά να μη συμπαθείς το ματ αποτέλεσμα. Μην αγχώνεσαι, υπάρχουν ειδικά primer που θα δώσουν το θεϊκό χέρι βοηθείας.

Ποια κάλυψη σε ικανοποιεί;

Η εμμονή με τις ατέλειες του καμβά σου θα σε οδηγήσει την κάλυψη που θέλεις. Αέρινο, μέτρια ή υψηλή  ένταση είναι οι επιλογές σου και σε αυτό θα πρέπει να λάβεις υπόψιν τη χρήση που θέλεις να κάνεις. Καλό θα ήταν να διαχωρίζεται το καθημερινό, φυσικό fon de tain, με εκείνο που ενδεχομένως θέλεις για τις βραδινές, αψεγάδιαστες βραδιές!

Επιλογή σωστού foundation: Πώς θα βρεις το προϊόν που σου ταιριάζει

Η κρίσιμη ώρα της απόχρωσης

Μεταξύ μας, αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία. Σίγουρα οι πόροι και οι γραμμές που στέκονται ως βασικά εμπόδια στην εφαρμογή του foundation δεν αντιμετωπίζονται με την ίδια ανυπομονησία όσο το σωστό χρώμα. Το φως της μέρας είναι η πλέον σωστή παράμετρος για να καταλήξεις στη σωστή λύση.

Για τον λόγο αυτόν ένα μικρό καθρεφτάκι χειρός θα σε σώσει. Κάπου εκεί σκέψου εάν επιθυμείς μια πιο ζεστή απόχρωση από σένα την οποία θα πρέπει να μπλεντάρεις καλά στο λαιμό ή να είναι ακριβώς ίδιο με αυτό.

Ιδιαίτερη προσοχή εδώ με το spf, καθώς εκείνο στις φωτογραφίες αντανακλά με αποτέλεσμα να σου προσδίδει το εφέ «φαντάσματος» και να σε καταστρέψει στην επαφή σου με το φλας.

Τώρα μπορείς να ανατρέψεις το μεγαλύτερο παράπονό σου στο μακιγιάζ, γιατί αυτή τη φορά θα πας προετοιμασμένη…