Μένουμε σπίτι: 3 σειρές για να δεις τώρα που είσαι σε καραντίνα (Vids)

Η καραντίνα θέλει καλοπέραση...
Μένουμε σπίτι: 3 σειρές για να δεις τώρα που είσαι σε καραντίνα (Vids)

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ο Σαλβαντόρ Νταλί μέσα από τις μάσκες, δύο μεγάλες ληστείες, προβλήματα, έρωτες και θάνατοι. Η πιο πετυχημένη μη αγγλόφωνη σειρά του Netflix αποτέλεσε το πρώτο θέμα συζήτησης σε κάθε φιλικό τραπέζι.

Ήταν εκείνες οι άβολες στιγμές που άκουγες για τον «Καθηγητή» και ευχόσουν να μη καταλάβει κανείς τι ακριβώς σκεφτόσουν. Κι όμως, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, υπάρχουν τρεις επιλογές που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση γιατί ποιος ορίζει ποια είναι καλύτερη ή χειρότερη; Εσύ! Αν τώρα που είσαι σε καραντίνα ψάχνεις μια σειρά να ξεκινήσεις εκτός απ’ το Casa De Papel σου έχουμε τη λύση. Δεν είναι νέες, αλλά είναι σιγουράκια.

«The I-land»

Αν σου δινόταν δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, θα την άρπαζες;

Δέκα άτομα ξυπνούν σε ένα νησί, χωρίς να θυμούνται ούτε το όνομά τους. Μαζί καλούνται να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που τους επιφυλάσσει το άγνωστο περιβάλλον, να διαχειριστούν τις παρορμήσεις και να παλέψουν με τον κακό εαυτό τους.

 

Γιατί στο τέλος η φύση του ανθρώπου καταστρέφει κάθε ελπίδα προσαρμοστικότητας. Αν και υποβλήθηκε άδικα στη σύγκριση με το «Lost», κατάφερε να αποκτήσει το κοινό της. Εξάλλου, αυτός που την έχει δει…ξέρει πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει, στην πρώτη ευκαιρία θα υποκύψει και θα ικανοποιήσει τις ορμές του.

«Narcos»

Όταν η αδρεναλίνη εκτοξεύει στα ύψη την αγωνία μεταφέρεσαι με την πρώτη ματιά στην χρωματιστή Κολομβία των 80s και των καρτέλ που ζωντανεύει αμέσως. Βία, παρανομία και ναρκωτικά.

Εκεί σε περιμένει ο Πάμπλο Εσκομπάρ και θα μοιραστεί μαζί σου όλες τις μυστικές περιπέτειες που τον έκαναν δισεκατομμυριούχο μέσα από την παραγωγή και τη διακίνηση κοκαΐνης.

Η σειρά είναι βασισμένη στο πρόσωπο του διάσημου πρωταγωνιστή και σε καθηλώνει, αφού σε παγιδεύει στον ιστό της εγρήγορσης, ενώ το καστ δίνει ποιότητα και ρεαλισμό την εικονική πραγματικότητα.

«Stranger Things»

Το γλυκό το αφήσαμε για το τέλος και συγκεκριμένα το κερασάκι στην τούρτα θα μπει στην πόλη Χόκινς της Ιντιάνα. Φρενίτιδα ενηλικίωσης, φαντασία που οργιάζει και το σινεμά της μικρής οθόνης γίνεται ο θεσμός που θα λατρέψεις.

Η προσέγγιση της αμερικανικής σειράς επιστημονικής φαντασίας των αδερφών Ντάφερ δεν ήταν ποτέ τόσο τρομακτική όσο φάνταζε, ωστόσο το γαργαλητό στο στομάχι σου μπορεί να σου κρατήσει συντροφιά σε κάθε επεισόδιο. Τα ατίθασα νιάτα είναι ικανά για όλα και τελικά η απορία έγκειται στο ποια είναι τα περίεργα πράγματα;

Οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται ή η ίδια η παρέα της σειράς που έγινε το απόλυτο brand  του Netflix;

Εσύ με ποια θα ξεκινήσεις;