Baby, it’s Halloween! Οι 5 + 1 ταινίες που θα σε βάλουν για τα καλά στο κλίμα

Οι ταινίες τρόμου -και όχι μόνο- που είναι ό,τι πρέπει για την εβδομάδα του Halloween.
Baby, it's Halloween! Οι 5 + 1 ταινίες που θα σε βάλουν για τα καλά στο κλίμα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η νύχτα της 31ης του Οκτώβρη πλησιάζει και αν αυτό δεν σου λέει κάτι, μάλλον δεν είσαι φαν του Halloween.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχεις σοβαρούς λόγους να είσαι μιας και κατοικείς στην Ελλάδα, όμως οι Απόκριες των Αμερικάνων, έχουν μυστικιστική χροιά και μας προκαλούν θέλοντας και μη να χορέψουμε στο ρυθμό τους.

Όχι, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να στολίσεις κολοκύθες, ούτε να ξεχυθείς στους δρόμους τρομάζοντας περαστικούς. Μπορείς όμως να χωθείς κάτω από τη κουβέρτα σου, να καλέσεις φίλους σπίτι και να δείτε τις πιο εμβληματικές ταινίες της γιορτής αυτής.

Γιατί οι Αμερικάνοι, αν για κάτι φημίζονται είναι οι κινηματογραφικές παραγωγές τους…

Έτοιμη δούμε τις καλύτερες ταινίες για το Halloween που θα σε βάλουν για τα καλά στο κλίμα;

Halloween – Η νύχτα με τις μάσκες

To σίκουελ του εμβληματικού Halloween επέστρεψε ακριβώς 40 χρόνια μετά για να πιάσει την ιστορία από εκεί που την είχε αφήσει. Ένα ατελείωτο λουτρό αίματος και η τελική σύγκρουση του θρυλικού Michael Myers με ανοιχτούς λογαριασμούς 40 χρόνων, σε ένα τοπίο άκρως τρομαχτικό και συνάμα εορταστικό.

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Trick r’ Treat

Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες που μπλέκονται και ενίοτε ενώνονται σε ένα horror comedy που πρέπει να δεις οπωσδήποτε αυτές τις μέρες. Έξυπνο σενάριο, θύτες και θύματα που εναλλάσσουν ρόλους και πολύ τρομαχτικό παιδί με ένα τσουβάλι στο κεφάλι – συνδετικός κρίκος των ιστοριών.

Παρασκευή και 13

Για την σειρά ταινιών που καθιέρωσε το slasher horror, ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται.

Ο Jason Voorhees θα είναι εδώ και αυτό το Halloween για να σου θυμίσει τι πανικό μπορεί να προκαλέσει μια μάσκα.

The nightmare before Christmas

Όταν η Halloweentown συναντάει την Christmastown, δυο υπέροχες γιορτές ενώνονται. Όταν δε, έχει βάλει το μαγικό του χέρι ο Tim Burton, ένα μικρό αριστούργημα δημιουργείται.

Η ταινία έχει μείνει στο μυαλό μας ως Χριστουγεννιάτικη λόγω τίτλου, όμως προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής, τις μέρες που η φράση “trick or treat” ακούγεται περισσότερο από κάθε άλλη.

Purge

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα γινόταν αν ένα άκρως συντηρητικό κόμμα, στη προσπάθεια του να μειώσει την εγκληματικότητα, άφηνε για 12 ώρες κάθε εγκληματική πράξη ατιμώρητη;

Η «Κάθαρση», όπως είναι ο ελληνικός τίτλος, είναι μια ταινία τρόμου που θα σε καθηλώσει. Οι μασκοφόροι εισβολείς, μπορεί να μην είναι μια άκρως πρωτότυπη συνταγή για ένα θρίλερ, όμως δώσε στη ταινία την ευκαιρία να σε συναρπάσει και δεν θα χάσεις.

Lady in White

Ένα θρίλερ του 1988 για μια ιστορία που διαδραματίζεται την περίοδο του Halloween του 1962. Η ταινία αποτελεί μεταφορά του μύθου της γυναίκας με τα άσπρα, οπού σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο το φάντασμα μια λευκής γυναίκας εμφανίζεται κάθε τέτοια μέρα στη λίμνη της περιοχής και προσπαθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία της κόρης της.

Mήπως να τις δεις όλες;